lördag 17 augusti 2013

Vindurs jubiléumstävling - uttagningar


Idag red vi uttagningar i ösregn (periodvis regnade det på tvären). Men vid ett tillfälle var det i alla fall ett tillräckligt långt uppehåll i regnandet för att jag skulle hinna fota ovanstående bild... Banan var därmed mkt TUNG... För Lara, som inte ens kan ha lätta skyddsboots utan att tölten påverkas negativt, var det tunga underlaget ingen höjdare förstås...

I töltklassen T3 blev också poängen lägre än i våras och jag såg efteråt i domarkommentarerna att hon faktiskt varit passtaktig i tempoväxlingarna, hon som aldrig brukar dra mot passtakt. Någon vinst i uttagningen blev det alltså inte denna gång, men poängen räckte till en plats i A-finalen i morgon och det är jag förstås jätteglad över!!!

Inför fyrgångsuttagningen hade vi ridit arbetstempo tölt med riktigt häftig känsla uppe på asfaltvägen. Men inne på ovalen var det som att hennes hovar sögs fast i underlaget... Traven och skritten kändes bra och efter det fick vi galoppera. Och galoppera och galoppera... TRE hela varv tog det innan domarna lät oss avbryta... Tre hela varv i det tunga underlaget, då Lara ändå var duktig och höll formen vi tränat på den sista tiden. Men oj, så hon flåsade och sprången kändes allt mer flacka...

Och när vi äääntligen galopperat färdigt skulle vi direkt övergå till ökad tölt. Där fick vi nästan rida tre varv igen och vid det laget var banan så lös att det blev djupa hovspår efter hästarna... D v s förutsättningarna kunde knappast vara mycket sämre... I en av kurvorna släppte underlaget t o m så att Laras båda bakhovar gled åt sidan, men som tur var gick vi inte omkull i alla fall.

Med dessa förutsättningar är jag inte det minsta förvånad över att takten hela tiden kändes väldigt ojämn. Men jag var SÅ imponerad av min häst som hela tiden fortsatte kämpa! Och totalpoängen blev ändå 5,0 vilket gav oss delad andraplats i uttagningen - dessutom delad med Sussi och Ari!!! Några skriftliga domarkommentarer fick jag aldrig innan tävlingdagen var slut. Men det kan inte ha varit många poäng för den ökade tölten så vi måste ha fått riktigt bra poäng på något annat. Blir spännande att se kommentarerna i morgon!!!

Vid kvällens ryttarmiddag sa Anne-Marie Werner (en av domarna):  "Det är alltid så roligt att se dig och din häst Anna, för ni ser så fantastiskt samspelta ut! Allt bara flyter på så mjukt och fint!" Och finare beröm kan man väl inte få?!!

Nu är det bara att ladda för morgondagens finaler - i morgon ska vi rida så det ryker!!! Hoppas bara SMHI håller löftet om fint väder också!

Inga kommentarer: