tisdag 6 augusti 2013

Oj, nu är det ju snart tävlingsdags igen!!! :-O :-)


Full gas (så mycket som ridbanan tillåter i alla fall) i tölten!

Idag var det ääääntligen slut på Láras vilodagar för den här gången! Idag orkade jag jobba igen och då bar det ju självklart av till stallet efter jobbet också. Dessutom var ju Johan VÄLDIGT bestämd när han i går kväll ordinerade ridning idag - eftersom ridabstinens ger så hemska biverkningar... Och självklart ska man alltid följa doktorns ordination!!!

I stallet fick Lára och jag besök av en kompis och hennes 6-åriga dotter som sett tecknat barnprogram om hästar i sommar och gärna ville se häst i verkligheten också. På respektfullt avstånd följde de hur jag borstade, sadlade och tränsade "svarta faran". Ingen av dem vågade klappa - men mamman vågade i alla fall klappa snälla Ljúfa på mulen sedan. Men uppenbarligen var det spännande och roligt bara att titta - och det särskilt när jämnåriga Olivia på egen hand gick ut i valackflocken och hämtade sin Kippy, gjorde i ordning honom och sedan red på ridbanan! Emilia vågade i alla fall klappa stallkatten Melker - och förhoppningsvis vågar hon även klappa en häst nästa gång!

Jag och Lára värmde upp på ridbanan utifrån vårt vanliga upplägg. Efter lite samlad skritt och dito tölt red jag sedan ut på skogsvägen bakom vägbommen för att träna tölt. Den sista tiden har vi ju mest tränat galoppen - men jag insåg plötsligt att det bara är en dryg vecka innan det är Vindurtävling igen så nu gäller det att "finslipa allt som finslipas kan"!

Red en längre sträcka ökad tölt på vägen bort och lät henne sedan pusta i skritt på lång tygel fram till vändplanen. På hemvägen red vi sedan tempoväxlingar i tölt. Det märktes verkligen på henne att vi galopperat mycket längs denna väg den sista tiden - för hon ville bara gasa på och var inte alls särskilt imponerad när jag föreslog nedtagningar...

Det var verkligen HÄRLIGT att vara tillbaka i sadeln igen - ser redan fram emot nästa ridpass!!!

Inga kommentarer: