måndag 12 augusti 2013

Fortsatta tävlingsförberedelser!


Även idag blev det uppvärmning på ridbanan - skritt och trav på volt och sedan längs spåret med en trav som kändes som den bästa på länge! Fortsatte uppvärmningen i tölt med lååång hals längs spåret, på volter och i serpentiner. Så här nära inpå tävlingen gäller det ju främst att hålla hästen så mjuk som möjligt - det som vi inte hunnit träna in tidigare (vilket känns som myyyyycket...!) hinner vi ju ändå inte nu!

Efter några övergångar samlad skritt - tölt gav vi oss åter på tempoväxlingarna. Precis som igår hade jag mitt fokus på nedtagningarna och när jag idag enbart höll mig till vänster varv så blev dessa mjuka och fina! Det gäller bara att jag påbörjar dem i tillräckligt god tid för att hinna ta ner tempot innan kurvan börjar!

Efter detta red vi ut längs skogsvägen bakom vägbommen för att galoppera - med bibehållen lång hals. De första galoppsprången i vänster galopp hade riktigt härlig höjd - tänk om vi en dag fixar fler än två sådana språng åt gången! Men ännu så länge har hon inte alls den styrka som krävs utan sprången blir ganska flacka - men än så länge är jag jättenöjd med att hon kan bibehålla lösgjordheten i galoppen!

På hemvägen red vi den svårare högergaloppen. Även här var förståss sprången flacka - men takten var bättre än senast! Och skulle vi få rida en fyrgångsfinal och den går i höger varv så lär vi ha REJÄL draghjälp av att det finns andra hästar på banan, så då blir det ju mer kraft i sprången också.

Medan Lára mumsade sitt kraftfoder började jag planera packningen inför helgens tävling så smått. Hade egentligen tänkt putsa sadeln också, men det slutade med att jag sparade det till på onsdag kväll. Så KUL det ska bli att åka och tävla!!

2 kommentarer:

MalinS sa...

Vad fin travbild på er!

Anna sa...

TACK Malin!!!

Extra roligt är att den tillskillnad mot de flesta av mina ridbilder faktiskt INTE är från en Atlikurs, utan detta lyckades Lára och jag få till när vi tränade själva på ridbanan! (Och hade turen att Johan kom och fotade.)