torsdag 13 juni 2013

Hön-häng, träning och trädgård.



Idag tränade jag crosstrainer på City Rehab efter jobbet. Och det kändes så BRA i kroppen - som om jag hade kunnat hålla på hur länge som helst! Men jag lyckades behärska mig tillräckligt för att hålla mig till den av sjukgymnasten godkända dosen ändå. Efteråt vågade jag mig dock på att stretcha höftböjarna lite extra - hoppas bara att jag var övermodig och tog i för häftigt...

När jag kom hem (och släppt ut de färgade hönorna ur sin bur) satte jag mig i orangeriet för att njuta av en kopp te och lyssna på ljudbok. Det var verkligen avkopplande! Och mysigt att Winnie Mandela då och då tittade in, som för att se att jag hade det bra! Som ni ser på bilden ovan hade hon ibland även Blommehönan med sig.



Lilla Maranen höll sig mest utanför orangeriet, men tittade ibland in genom ett fönster (eller om hon speglade sig.) Men vid ett tillfälle vågade hon sig faktiskt över tröskeln också, medan jag åt min middag där. Trevligt med sällskap! ( Johan har nämligen åkt ner till sina föräldrar i Skåne, han började sin semester redan i söndags.) Och mer bevingat sällskap blir det, för nu har "våra" storspovar börjat samlas här nere på ängen inför kvällen. Det är verkligen underbart att få somna till deras vackra sång!!! (Som född västerbottning känner jag det väl extra starkt - eftersom det är Västerbottens landskapsfågel!)

Även harpalten har "hängt" med mig här ute i kväll. Fast jag har inte bara "hängt" utan faktiskt gjort en liten insats i trädgården också:  har planterat en nyinköpt sparrisplanta som ersättning för en som tyvärr inte överlevde senaste vintern. Och dessutom har jag (läs robotgräsklipparen) ägnat de senaste två timmarna till att klippa gräsmattan. "Det är mycket nu!!!"

Inga kommentarer: