tisdag 4 juni 2013

Första tävlingsbilden!


Ökad tölt under T3-uttagningen på Vindurs tävling.

Idag har vi haft KALLT och BLÅSIGT... Brrr... Äntligen "gå igenom bilder från Vindurtävlingen-väder" alltså! Har nu gjort en första grovrensning av de ca 1100 bilderna Johan fotade på lördagen. Och det var en riktig egotripp - 99 % var på mig och Lára!!! Här ovan ser ni alltså ett första smakprov - men jag lovar att det kommer mer!!!

Men innan jag tog itu med bilderna var jag i Mariebäck och red Lára - IRL!!! Vågade mig ut längs bilvägen den här gången, red mot sjön och försökte se till att vi hela tiden höll oss i ett av hjulspåren för att minimera risken att hon skulle trampa på en vass sten.

Vid sjön tog vi vänster, för att nyttja det fina underlaget som är där till att rida ökad tölt. Men uppenbarligen finns det onda krafter som inte vill låta mig och Lára gasa på - för när vi vände hemåt för att göra detta kom precis en lastbil så vi fick sakta ner till skritt och gå ut mot dikeskanten. Vi hann sedan precis bara börja tölta igen innan det dök upp en militärbil och vi fick än en gång sakta av till skritt. Och sedan kom det en militärbil till... och även en tredje och en fjärde.... I normala fall kan man rida MÅNGA dagar längs denna väg innan man hunnit möta så många bilar... och när militärbilarna dessutom följdes av två personbilar, sa jag som pappa brukar: He val va´raaane onnska!!! (ren ondska - alltså!)

När all denna trafik tillslut passerat var det inte långt kvar fram till korsningen där det fina underlaget upphör... så vi fick vända och rida en bit bortåt igen för att hinna rida en sträcka ökad tölt i alla fall. Lára uppskattade verkligen att hon fick springa FORT - och det går hela tiden lite, lite bättre för oss!

När vi lämnat det fina underlaget bakom oss höll vi oss till arbetstempo tölt - i hjulspåren - för att minska risken att hon skulle trampa på någon av de vassa stenarna. Sedan fick hon sträcka ut i trav en lååååång stund. Vi hade så väldigt stort fokus på (ökade) tölten inför tävlingen, så det känns som att övriga gångarter hamnade lite på undantag.... Men nu vill jag träna mer trav igen. Och galopp - där vi ju t o m har en "läxa" från Sylvia (att sidföra för vikten för succesiv ökad samling.) Och dessutom vill jag ju träna arbetstempo tölt... HUR ska man hinna med allt roligt som man vill träna på??!!

Inga kommentarer: