tisdag 25 juni 2013

Entusiasm som smittar av sig!


På kajen i Granskärsviken utanför Umeå - där mina föräldrar har sin sommarstuga. 

Idag tillbringade jag förmiddagen på City Rehab - för träning både med crosstrainer och i bassängen. Det tog lite längre tid än jag räknat med i o m att den crosstrainer jag använder (den som har allra längst friktion) var upptagen när jag kom dit, och tyvärr av någon som INTE hade lika superkort träningsprogram som jag. Att vänta drygt 20 minuter på att få träna i 4+6 minuter kan kännas ganska länge kan jag meddela... 

Visserligen har jag ju semester och ingen tid att passa efter träningen - men jag ville ju gärna komma ut i det underbara sommarvädret så fort som möjligt! Nåja, tids nog var jag i alla fall både tränad och stretchad och bastad och stretchad igen - och kunde gå ut från City Rehab med den härliga känslan av att kroppen för ovanlighetens skull "bara följde med i mina rörelser" istället för att hela tiden streta emot!

Hemma igen blev det sedan trädgårdspyssel tillsammans med (de färgade) hönsen. Fantastiskt hur deras stora entusiasm inför något i vanliga fall så trist som ogräsrensning kan smitta av sig!!! De vita hönsen - som fick hålla sig inne i sin bur - fick stora högar ogräs att "jobba" med och tog sig an sin uppgift med största engagemang! 

Medan "betjänten" (robotgräsklipparen) klippte gräsmattan kunde Johan istället ägna tid åt att diagnosticera elfelet i släpvagnskontakten på min bil - och även åtgärda detsamma genom "transplantation" av en hel elkabel istället för den som visade sig vara sönderskavd. Nu är det bara registreringsbesiktningen av hästtransporten om två veckor som fattas för att den ska vara godkänd med  ny lastvikt och mitt ekipage därmed är tiptop!!!

I kväll återstår att försöka få igång det uppblåsbara spabad som vi köpte förra sommaren. Det var verkligen en lyckad investering - vi badade i princip varje kväll till dess det blev för kallt för att värmaren skulle klara att hålla badtemperaturen. Och ibland gick jag även ut och badade mitt i natten när jag vaknade med mkt värk. Hade hoppats på premiärbad i kväll, men vid uppackningen i eftermiddag visade det sig att vi inte lyckats med våra försök att få det helt torrt innan det packades ihop för vintern - så det hade bildats svarta alger på botten och på sidorna... Såg verkligen inte fräscht ut... jag hoppas rengöringsmedlet vi gnuggade på har kunnat lösa upp algerna för jag vill GÄRNA förvandlas till badnyfm!!!

Inga kommentarer: