måndag 24 juni 2013

Back in the saddle!


Galopp på Vindurtävlingen - och galoppera fick vi göra idag också! 

Hemma igen efter fem dagars trevligt midsommarfirande i Granskärsviken (mina föräldrars stuga vid havet utanför Umeå.) Och första punkten på min lista för idag var självklart att åka till Lára och "rädda" henne från ytterligare vilodagar!

Till helgen är det dags för Atlikurs igen - så dagens ridpass skulle förståss vara en första förberedelse för detta. Inledde därför på ridbanan, där vi jobbade på volt i skritt, skrölt och trav - med många varvbyten och fokus på att hålla "alla bogar" på plats och få längd på halsen.

När jag var nöjd med detta fick det räcka med ridbana för idag - jag red istället ut och längs skogsvägen bakom bommen. Började i tölt med lååång hals och övergick sedan till att träna sidförande i galopp. När vi kom upp till vändplanen blev det bara en kort skrittpaus - då vi direkt omgavs av STORA bromsar... Dessa följde oss sedan på vägen tillbaka mot stallet - varför det blev galopp och trav under större delen av vägen.

Tillbaka i stallet spolade jag av Lára i duschspiltan men lät sedan bli svettskrapan, utan hon fick istället stå och "ånga av" för att hinna kylas ner så mycket som möjligt innan det var dags att gå ut i hagen igen. Kunde också till min glädje konstatera att hon inte verkade ha kliat sig alls i man eller svans under de dagar jag varit borta!


Ari fick nya skor idag - och i o m att Sussi jobbade var det husse Erik som fick assistera hovslagaren. Som ni kan ana av bilden så gav Ari sin husse "MVG"!!! Vår ordinarie hovslagare är tyvärr sjukskriven t v. Med tanke på den skriande brist som råder inom denna yrkesgrupp och hur uppbokade de som finns därför alltid brukar vara är det ju verkligen inte något drömscenario att behöva leta efter någon ny...  Men Malin och Sussi har lyckats få tag på den tjej som skodde Ari idag och när jag pratade med henne idag visade det sig att hon även skulle ha möjlighet att sko Lára under den närmaste tiden! Vilken TUR!!!

Inga kommentarer: