tisdag 7 maj 2013

TVÅ kompisar att springa ifrån!!!

Ja, så fantastiska möjligheter hade faktiskt Lára idag - och självklart utnyttjade hon alla möjligheter!!! Och jag som varit så TRÖTT när jag åkte till stallet att jag inte begrep hur jag skulle orka rida, smittades som vanligt av hennes härliga energi!!!

Vi fick alltså sällskap ut av både Fia på Ljúfa och Madde på Penni och när vi värmt upp fick hästarna galoppera nästan hela vägen bort till nya kalhygget. Där skrittade vi sedan omkring en bra stund "över stock och sten" - Lára förståss hela tiden i täten med spetsade öron. De inledande galopperna och "terrängskritten" kändes verkligen som optimal stretching för henne efter söndagens tunga pass på ovalbanan!!!

På hemvägen red vi en hel del snabb tölt och till min stora lättnad gick det SÅ mycket bättre än på ovalen i söndags... Då var Lára så oerhört ojämn i takten att all träning från i vinter kändes som bortblåst... Jag hoppades förståss att det var underlagets fel - och att jag inte bara inbillat mig att vi gjort framsteg på detta område. Och idag, på fast och fin grusväg, fick jag alltså positivt besked på den fronten! Skönt! Men vi skulle definitivt behöva minst en omgång på ovalbana till innan vi river av hela vår- och sommartävlingssäsong hos Vindur sista helgen i maj. Fast då åker jag definitivt till Ersnäsovalen istället - som fantastiskt nog ALLTID har kanonunderlag!!!

Inga kommentarer: