onsdag 8 maj 2013

Nya Zeeländare återgäldar vår visit?!


Svarta svanar i Rotoura, Nya Zeeland. Området har mycket intensiv vulkanisk aktivitet varför sjöns vatten färgats vitt av svavel - vilket förståss gjorde de svarta fåglarna ÄNNU mer effektfulla!!!

För ett drygt år sedan var Johan och jag på en FANTASTISK resa till Nya Zeeland!!! Ett land som verkligen har fått ALLT när det gäller häftiga naturupplevelser (vulkaniska områden med geisrar, svarta lavastränder, vackra fjordar, alper, vita stränder, regnskogar, ett oerhört rikt djur- och fågelliv, vidsträckta gröna fält, Sagan om ringen-landskap....) Verkligen värt den lååååånga resan många gånger om!!! Eller, som det så träffande stod på en t-shirt i en souvenirbutik: "När Gud skapade Nya Zeeland var det bara för att skryta!" (min översättning).

Och nu verkar det som att några av våra "vänner" från Nya Zeeland faktiskt bestämt sig för att återgälda vårt besök. Här om dagen kunde Norrbottens Kuriren nämligen rapportera om svarta svanar i Ängesbyn, bara några mil härifrån! (F ö den by där vårt hus stod tidigare och var fattighus, innan timringen plockades ner och flyttades hit till Kyrkbyn 1856.) Någon vit svavelsjö finns inte i Ängesbyn vad jag vet, men på skuggiga platser kanske några kvarvarande fläckar av snö eller is som kan utgöra en lika effektfull bakgrund?! Några bilder var det dock inte i Kuriren, så jag kan förståss inte vara HELT säker på att det är just några av fåglarna vi träffade "down under"!

Inga kommentarer: