torsdag 28 mars 2013

Påsken börjar bra!


Att sidföra för vikthjälper - från stillastående

UUUUNDERBART skärtorsdagsväder!!! Och tack vare att banken stängde redan kl 13 idag (och jag dessutom jobbar 75 % så jag slutade ännu lite tidigare) kunde jag åka ut till stallet tidigt för att njuta av vädret med min fina häst!

Red på ridbanan idag för att försöka återskapa/behålla känslan från kursen. Efter mycket skritt och trav med låååång hals fortsatte vi träna på att flytta från stillastående m h a vikthjälperna. Och sedan "lekte vi tölt". Först bara i en låg grad av samling med fokus på avslappning och lång hals. Sedan försökte jag aktivera henne mer m h a vikthjälperna - det blev mycket "kors och tvärs" resp "gasa och bromsa". Och i skrittpauserna var hon faktiskt riktigt duktig på att slappna av!

Avslutade träningspasset med att försöka samla henne riktigt mycket, utan att jag skulle förvandlas till ett krampaktigt, drivande järnspett - och det gick faktiskt riktigt bra! Efter detta var hon förståss ordentligt "i gasen" så vi travade läääänge i lång, låg form till dess hon verkligen slappnade av och började frusta.

Jag upplever att jag "kommer åt" hennes lite svagare vänster bak nu på ett bättre sätt än jag gjort tidigare. "Trött" är visserligen inte ett ord som finns i Láras vokabulär, men efter de senaste ridpassen har hon varit betydligt mer svettig än jag förväntat mig - vilket jag tolkar som att hon faktiskt fått ta i mer än vanligt med detta bakben.

Lára fick äta sitt kraftfoder ute i solskenet idag, medan jag satt vid stallväggen och åt min lunch. Kan en påskhelg börja bättre än så här??!! Nu hoppas jag bara att Johan inte behöver jobba över så väldigt länge (igen) i kväll - även han förtjänar en bra skärtorsdag!

Inga kommentarer: