lördag 30 mars 2013

Fina Tildra RIP...


Fina Tildra, Láras bästa (och enda) vän töltar numera i Trapalanda...och "hästhimlen" är bara att gratulera till en så oerhört trevlig häst.



Tildra och Lára har verkligen varit ett riktigt radarpar - aldrig långt ifrån varandra ifall de kunnat välja själva. När jag tagit in Lára ur hagen t ex har Tildra stått vid grinden och väntat för att sedan gnägga välkomnande när jag släppt ut Lára igen.



Här är de synkade stona i somras, hemma hos oss i Kyrkbyn. 



...och här på tävling hos Vindur i Ragvaldsträsk.



Meningen var ju att fina Tildra, med den fantastiska kombinationen av jättefina gångarter OCH underbart lynne, skulle säljas och bli fantastisk läromästare till en ny ägare. Men nu blev det aldrig så, utan hon råkade ut för en olycklig gaffelbandsskada som inte ville läka trots lång boxvila följd av lång vila i sjukhage. Så istället för att flytta från Mariebäck fick hon tillslut somna in. 

Redan under Tildras konvalecens sörjde Lára: hon stod hela dagarna vid grinden och väntade på Tildra. Och var så "nere" att hon plötsligt började låta ranglåga Hera flytta undan henne från maten. Och fortfarande, efter flera månader, har alltså inte Lára blivit sig själv igen. Hon kommer nog alltid att sakna sin bästa vän... och det kommer vi andra också. 

Inga kommentarer: