onsdag 13 mars 2013

Eva på träningsläger i tålamod!

Fick ett mejl från Eva där hon berättade att hon fortfarande inte fått börja jobba på riktigt. Men snälla nån, hon har ju "bara" varit i Förenade Arabemiraten i 3,5 vecka (och förbrukat 50 passfoton till olika blanketter och intyg) så det måste man väl förstå att de byråkratiska kvarnarna inte hunnit mala färdigt redan?! ;-)  Men förutom den "lilla detaljen" att hon inte fått börja jobba ännu verkar hon bara ha ett allvarligare klagomål att framföra: att tidningen "Gulf News" inte skriver något om Elitserien. Mycket märkligt... särskilt så här i slutspelstider!

Här kommer ett utdrag ur mejlet så att ni får läsa själva: (Och om någon kan tala om hur jag ska får bort den vita bakgrundsfärgen från den inkopierade texten får ni gärna höra av er!!!)

Som flygledare måste man uppfylla vissa medicinska kriterier, typ ledsyn och kunna hålla sig i upprätt läge för egen maskin, ungefär detsamma över hela världen. Således tycker man att ett "Medical klass 3" gjort i Sverige borde gälla även här, men icke. Således åkte vi till Abu Dhabi idag för att göra exakt samma sak som hemma, bara att det man klarar av på en halvtimma på F21 med en läkare samt en sköterska, fick man träffa två läkare och fyra sköterskor på tre olika platser för att få allt gjort. Eftersom vi dessutom ätit en lättare frukost, utan kaffe och te, fick vi inte ta blodprov förrän efter tolv timmars fasta, så vi fick överleva på vatten fram till 17.30 då vi fick komma tillbaks för att ta blodprov för att kolla kolesterolvärdet. Jag föreslog att de skulle ta ett prov redan vid första besöket, och om det inte blev godkänt kunde vi ju komma tillbaks, men nej då, regler är regler...


Under tiden åkte vi till GAL:s huvudkontor för att lämna in signerade anställningskontrakt och prata med en HR-handläggare. Hon berättade om alla papper som återstår innan vi är klara för att börja jobba, det tar ett par veckor till...i bästa fall alltså... Bl.a. måste vi göra en läkarundersökning bestående av lungröntgen och ett blodprov för att få arbetstillstånd. Då ställde jag den korkade frågan om vi inte kunde använda av oss den undersökning vi skulle på om en timme, bestående av just lungröntgen och blodprov, även för arbetstillståndet? Men varför göra det enkelt? Självklart kan man inte det, för det är ju en helt annan ansökan, måste skrivas på en annan blankett, så om en vecka eller två åker vi till Abu Dhabi igen för att göra om det vi just klarat av idag. Så då får jag väl ge tusan i att börja kedjeröka och försöka låta bli att smittas av AIDS närmsta veckan då...

Och det värsta av allt är att när vi nu kommer hem tycker vi att vi varit riktigt effektiva som hunnit med besök på HK, läkarundersökning, byta hyrbil och dessutom ätit middag med svenska kollegorna i Abu Dhabi, på "bara" fjorton timmar. Du fattar hur långsamt det går!!!

Edit: efter supersupportens tips nedan är den vita bakgrunden till Evas text borta. TACK för tipset, ÄNTLIGEN vet jag hur man fixar det där!!!

1 kommentar:

E sa...

Den vita bakgrunden beror på att texten du klippt in har med sig en del HTML-formatering, sk Style.
Testa att klippa in texten i en texteditor, inte Word, så ser du vad du ska ta bort. Klipp sedan in den resulterande texten så ska färgerna bli de rätta.