måndag 11 februari 2013

Tilldelad ensam vårdnad


"Mutblommor" från Eva. (Eller "fådda blommor" som Kurt Olsson skulle uttryckt saken.)

Eva och jag brukar skoja om att vi har delat vårdnad av Lára. Och eftersom vi hört om hur viktigt det är att separerade föräldrar inte låter barnen komma i kläm så är vi noga med att aldrig tala illa om den andre när Lára kan höra... ;-)

Men nu har alltså Eva begärt tjänstledigt från sitt medryttaruppdrag i ett år. Och eftersom hon förstod att jag är MKT restriktiv med att bevilja tjänstledigheter som inte är lagstadgade - och särskilt på så lång tid - var hon klok nog att komma med "mutblommorna" ovan! Så hon fick faktiskt beviljat, fast under protest förståss. Och jag har varit noga med att påpeka att det är strängt FÖRBJUDET att falla för någon rik schejk och bli kvar för gott där nere i Förenade Arabemiraten. Detta gäller självklart ÄVEN om schejken i fråga äger aldrig så många arabhästar! (De töltar ju så taskigt, dessutom...) Och Eva har sagt sig vara fullt införstådd med denna regel - så nu är ni mina vittnen!

Idag har Eva ridit Lára för sista gången inför tjänstledigheten. Lára hade varit pigg, som vanligt. Men inte lika JÄTTEPIGG som i lördags när det var nästan -26 när Eva red. Så var det lustigt nog med Reykur också: ju kallare det var ute desto piggare blev han! Är det för att deras TJOCKA päls äntligen känns "lagom" när man kommer ner till dessa temperaturer?

Och nu har jag även tilldelats vårdnaden om Evas orkidéer, så jag kommer verkligen att få ta STORT ansvar under det kommande året! 

4 kommentarer:

Lale sa...

Anna,
vad krävs det för att man (jag) får vara medryttare då och då? Det låter så spännande med Laras (och din såklart) utveckling att jag flera gånger har tänkt hur det väl är att rida Lara numera.
Hälsningar
Lale

Anna sa...

Hej Lale!

Jag har tänkt klara mig utan medryttare t v. Av hälsoskäl vore det bra för mig att försöka rida ytterligare någon dag/vecka. Och för att orka det behöver jag nog känna lite press på mig att Lára annars får för många vilodagar.

MalinS sa...

Men vart försvann min kommentar?
Eller var den ofördelaktig? Eller var det länken som inte gick hem i cyberrumden?
Jag gör så här istället: Googla på Töltande Araber så skall ni se!

Anna sa...

Hej Malin!

Din kommentar var visserligen censurmaterial (Eva läser ju här inne!) Men den ligger faktiskt kvar ändå, fast på ett annat blogginlägg. Jag har uppenbarligen tjatat om detta med icke-töltande arabhästar i flera inlägg märker jag, för det var inte det här inlägget du kommenterade. Uppenbarligen har jag spridit villfarelser, men jag hävdar bestämt att jag gjort det i god tro. Hade ingen aning om att det finns töltande araber förrän jag läste din kommentar i det andra inlägget! Och någon av dem på bilderna såg ju riktigt, riktigt fin ut! Men vi får hoppas att Eva fortsätter leva i villfarelse ang detta!