torsdag 3 januari 2013

Flätade istappar och effektiv PT!



Här har jag roat mig med att fläta istappar! ;-)

Efter en halvjobbig natt då värken störde sömnen en hel del tog jag mig ändå till jobbet, efter en improviserad sovmorgon. Och efter att ha genomlevt även den arbetsdagen var det dags att åka till stallet för "date" med min PT. (Har förstått att det är ganska ovanligt att ha en PT som faktiskt hugger efter en... men i övrigt gör hon ju verkligen ett kanonjobb!!!) 

När jag sedan red ut i beckmörkret på min svarta häst i mina helsvarta ridkläder konstaterade jag att det var tur att vi hade rejält med reflexer i alla fall - och boglampan! Jag hade dock glömt ladda batteriet till lampan, så den lyste betydligt blekare än vanligt...

När vi kom ner mot bilvägen passerade precis en STOR traktor med lastat timmersläp och rasslande kedjor. Lára funderade någon sekund på om det kanske var läge att vända och fly hemåt - men insåg snabbt att detta vare sig handlade om ett spöke eller ett osynligt monster, så hon stod lugnt kvar. Det skramlande ekipaget körde mot Avan, d v s precis den väg jag tänkt rida idag. Och eftersom de inte höll tillräckligt hög fart för att kunna köra ifrån oss valde jag därför att rida åt andra hållet istället.

I söndags, när jag behövde övertyga Lára om att skritta tillräckligt långsamt för att Gabriel skulle hinna med, red jag mycket öppnor för att försöka distrahera henne. Mindes då också Atlis ord: "En öppna är en volt - fast rakt fram!" Hon blev verkligen mjuk och fin i kroppen på kuppen! Och när Micke och jag vänt hemåt igen och hon tvingades tölta saaaaaaktaaaaa bakom Gabriel presterade hon fantastiskt fin samlad tölt i ren ilska!

Satsade därför på mycket öppna i skritt åt båda håller idag också! När vi sedan joggat igång ordentligt i trav med lång, låg form började boglampans sken redan ha mattats betydligt... Vände därför hemåt igen, trots att vi inte ens hunnit till korsningen vid sjön. Red intervaller i tölt där det gick riktigt bra att rama in henne. Men jag undrar om hon inte har börjat fundera på att återgå till att skjuta ut högerbogen igen, istället för vänster?!

När Lára fick sträcka ut i trav som nedvarvning hade boglampan nästan slocknat helt - men då var vi som tur var nästan hemma igen också! Vi mötte heller aldrig något mer fordon än den där "timmertraktorn" på hela ridturen - och hade vi gjort det borde vi synts bra tack vare reflexerna, även om vår lampa höll på att slockna. 

På hemväg från stallet blev det premiär för isvägen över älven, vilken öppnade idag! Den är godkänd för fordonsvikt upp till 2 ton än så länge. Dock var den inte så välmarkerad, så jag körde faktiskt lite fel ute på isen... När jag började närma mig andra stranden insåg jag att jag körde i "filen" för mötande trafik så någonstans ute på älven måste jag ha missat att hålla höger... (De drar "vägbanorna" en bra bit ifrån varandra för att minska belastningen på isen.) Skönt i alla fall att jag nu kommer att kunna köra denna genväg till stallet - utan att ens behöva passa tiderna för någon färja!


Inga kommentarer: