tisdag 22 januari 2013

"Där asfalten slutar tar äventyret vid...!"

I morse var det tyvärr dags att lämna Lottas familj för att inleda den sista etappen på vår Costa Rica-resa, nere vid nationalparken Manuel Antonio. Marino, en av Lottas anställda, skjutsade oss hela vägen från Turrialba. Och han är inte bara jättetrevlig utan även naturguide,  så vi fick en mycket intressant resa! Dessutom en RIKTIGT häftig sådan - 6 timmar på vägar som KRÄVDE fyrhjulsdrift...! Den här gången testade jag att ta bara en halv åksjuketablett - och då behövde jag varken kräkas eller somna. Johan fick tillslut ta 1/4 tablett han med...


Denna "traktor i kostym" som Marino kallade den, tog oss över bergen. Här syns den på en förvånansvärt rak och plan vägsträcka...!



"In Costa Rica we have roads, but we don´t use them!" sa Marino och körde genom vattnet istället.


Ett lysande blått träd som inte ens Marino visste namnet på. 



Brunhök


Längs vägen berättade Marino massor om naturen vi passerade, om områdets historia och om olika fåglar och djur. Vi såg bl a flera hökar av olika sort samt en "Jesus Kristus-ödla" (de springer så fort att de kan springa på vatten.) Däremot lyckades vi inte få syn på någon sengångare - men det har vi ju ny chans till den dag vi ska vandra i nationalparken här i Manuel Antonio.



Kaffebuske



Vid flera tillfällen påpekade Marino att de enda (någorlunda) plana ytorna i det här landet är fotbollsplanerna. Och det stämmer verkligen - alla byggnader här klamrar sig fast på en bergssida. Och vägarna är inte bara VÄLDIGT krokiga (det är inte för inte som vi har myntat uttrycket "o-sväng"). Dessutom går de antingen brant uppför eller brant nerför... Några sträckor idag tyckte vi ändå att Marino kom upp i riktigt hög fart med bilen - fast en koll på hastighetsmätaren avslöjade att det bara handlade om knappt 60 km/h... allt är relativt m a o!

Vårt hotell här vid Manuel Antonio är MKT fint! Det heter Issimo Suites - och i vår svit har vi egen jacuzzi! Tur att den dessutom har havsutsikt från sängen - det vande vi oss ju vid i Santa Therersa! Issimos finaste "Royal Suite" stod öppen när vi passerade tidigare i kväll så vi passade på att kika in: den var verkligen superfin, bl a med egen pool förutom jacuzzin.

I morgon har vi planerat för en riktigt slö dag vid hotellpoolen (och möjligen vid stranden, fast det är en 10 minuters promenad dit - naturligtvis nerför en BRANT backe.) Förhoppningsvis blir det möjlighet att lägga upp fler bilder här också. 

Inga kommentarer: