fredag 25 januari 2013

Åter till San Jose


För det mesta har vi varit ensamma, eller nästan ensamma, vid poolen på Issimo. Så också denna sista förmiddag. I alla fall när det gäller andra människor. Däremot har vi ofta haft sällskap av fåglar som den på bilden ovan - och några gånger även kollibrier. De senare har vi dock aldrig lyckats fota - men vi vet ju från Kalle Anka på julafton att det inte är så lätt att lyckas med det...!

När vi ätit lunch checkade vi ut och tog en taxi till den lilla lokala flygplatsen, från vilken vi skulle flyga tillbaka till San José. Vi fick börja checka in på en gång, men efter en liten stund fick vi ta paus i incheckningen. De två som jobbade där måste nämligen springa ut och ta emot två landande plan, lasta ur bagaget, ta emot passagerarna och dirigera iväg planen igen innan de hade tid att slutföra vår incheckning. Skrev jag att det är en LITEN flygplats?!!

Det visade sig att vårt plan inte skulle gå direkt till San José, som vi trodde, utan via Tambor. Alltså den ännu mindre flygplatsen (som inte ens hade en byggnad, bara ett litet skärmtak) där vi landande när vi skulle till Santa Theresa. (Och där piloten den gången fick börja med att väja för en stor leguan på landningsbanan.) Alltså fick vi en halvtimma extra flygsightseeing!

Nu har vi precis checkat in på hotellet i San José. Det har börjat skymma ute men vi ska gå en sväng och kolla in omgivningarna. I morgon fortsätter vi hem till Sverige igen - via New York. Hotellet här har föresten GRATIS internationella telefonsamtal - så vi kanske ringer någon av er! Fast klockan är nu 02 på natten hemma, så det kanske inte blir så uppskattat...?!

1 kommentar:

Anonym sa...

Nog hade Du kunnat ringa ANNA, Edit i Lundåker kan ibland ringa vid 01-tiden för att kolla : Vad är klockan? de svarar inte på Affär`n!!?