onsdag 2 januari 2013

"Agressive shopping"



...brukar vi ofta ägna oss åt när vi är ute och reser, fast inte typiska souvenirer då... Både Johan och jag tycker nämligen det är kul att passa på att köpa sådant man ändå behöver - så att man sedan varje gång man använder detta också minns resan där det köptes! I Nya Zealand för ett år sedan t ex, köpte jag flera nya baddräkter (de jag köpte i Singapore för ett antal år sedan hade blivit utslitna), senast jag köpte ny handväska var i London o s v.

Men under den här resan blev det inte alls så... Det enda jag köpte till mig själv var faktiskt tepaketet ovan! (Så här i efterhand kan jag ju tycka att jag kanske skulle ha kostat på mig två paket i alla fall...!) Hade gärna tagit med mig ett antal avocado och mangofrukter hem också, men i o m att vi skulle mellanlanda i kontrollernas USA där det mesta verkar vara förbjudet, vågade jag inte.

Den stora exportvaran från Costa Rica är annars kaffe - och det fanns verkligen hur många varianter som helst att köpa från alla möjliga olika växtförhållanden, höjder över havet, mängd skugga o s v... När jag skulle köpa kaffe till Eva erbjöds provsmakning av alla möjliga varianter för att man skulle kunna välja sin favorit. Men varken Johan eller jag dricker kaffe, så det fick bli en ren chansning.

Den extremt begränsade shoppingen i kombination med att vi hade haft med oss presenter till Lottas familj, inkl svenskt godis och Falu rågrut, gjorde att vi för första gången någonsin hade MER plats i väskorna på hemvägen än när vi åkte dit!!! :-O

Inga kommentarer: