torsdag 13 december 2012

Vikarierna på SMHI...


Finaste Feykir (2000-2011) busar i snön!

Det är väl ingen som missat att det varit många vikarier på SMHI i höst/vinter? För att skicka snöoväder på snöoväder till södra Sverige (ja, t o m till Skåne!) medan vi haft snöbrist här vid Norrbottenskusten kan ju inte vara annat än nybörjarfel...! (Riktigt allvarliga sådana, dessutom!)

I helgen gick uppenbarligen någon av de ordinarie ändå in för att styra upp det hela - för succesivt har vi fått 2 dm härligt, fluffig "julesnö"! Men idag är det en vikarie igen... som råkat släppa upp temperaturen mot nollgradigt! Tala om orutinerat!!! :-O  För det är ju faktiskt NORRBOTTEN vi talar om här!!! 

Men, men... "alla är vi barn i början"... och det är väl i o f s bra att de passar på att ta in nytt folk så här under vintern, så att de hinner lära upp dem ordentligt innan det är dags för sommar?! (När jag nu tänker efter inser jag dock att det kanske var så att de nya faktiskt började redan i våras?! Det skulle i så  fall förklara en hel del avseende "sommar"vädret...!) För säkerhets skull ska jag i alla fall kontakta SMHI och stämma av att de verkligen går igenom Solligan med de nya - så de vet var de ska skicka alla stabila högtryck. För vi Luleåbor förväntar oss ju att vinna den varje år!

Idag skulle jag ha ridit lektion för Sylvia efter jobbet - och hade verkligen sett fram emot det! Men på eftermiddagen fick jag meddelandet att ridunderlaget var alldeles bedrövligt... Det enda som fungerade om man inte direkt skulle få höga styltor var att rida riktigt fort rakt fram. Vilket Lára självklart inte skulle ha något emot - "riktigt fort" är ju hennes bästa gren! Men förståss det absolut sista hon behöver träna på...När det handlar om att utbilda och bygga upp hästen är väl i princip ALLT annat ett bättre alternativ?! Alltså ställde vi in lektionen och nu är det bara att hålla tummarna att vi hinner med en lektion nästa vecka, innan Sylvia åker till Thailand en månad. 


Inga kommentarer: