söndag 9 december 2012

Häst med högklackat!

Idag hade jag äran att morgonfodra hästarna - innan jag intog egen (för dagen julinspirerad) frukost och läste dagens DN i Josefshallen. Sedan var det dags att ge sig ut i det vackra vinterlandskapet!


Här har jag än en gång överlistat Lára genom att ge henne extra hö att äta medan jag borstar och sadlar. Vem som egentligen överlistat vem kan i o f s diskuteras... Men i o m att hon får extra mat och jag slipper hoppa undan för hennes tänder så är det väl en klassisk win-win?!

Som ni kan ana av bilden så snöar det idag! MKT bussigt av SMHI att vänta med snön till dess Johan börjar bli (hyfsat) återställd igen! Jag förstår ju att de varit lite desperata där nere i Norrköping... vad skulle de egentligen GÖRA med alla snöoväder som de inte kunde skicka till Luleå? Jag menar, att t o m skicka delar av snön till Skåne tyder väl på ett visst mått av panik?!

Det var föresten inte bara i stallet som Lára kunde linda matte runt lillfingret (framhoven?) idag - utan även när det var dags för själva ridningen. Jag ville ju verkligen inte återuppleva gårdagens styltor i hovarna, vilka orsakade "Bambi på hal is"... Alltså var det FULL SULA som gällde idag!

M a o djupsnötölt direkt ut från gården (jodå, riktig Reykur-dejavu!!!) med övergång till galopp när vi kom ner på bilvägen. Lára öste förståss på - med spetsade öron och frustade belåtet i vart annat galoppsprång! Vände hemåt igen innan gamla soptippen - varpå racerhästen ökade farten ÄNNU mer och övergick till att frusta i varje galoppsprång!

En kort skrittpaus över bäcken och uppför backen mot gården började genast bygga styltor... men dessa flög ur när en smackning från mig fick Lára att nästan spinna loss in på skogsvägen bakom vägbommen. Efter en rejäl "urblåsning av systemet" bort till vändplatsen fick hon dock finna sig i att skritta hela vägen tillbaka till stallet igen.



Under denna avslutande skritt hann Lára skaffa sig "högklackat"... Som ni ser är broddarna (hon har bara två längst bak på varje sko ännu) inte ens i närheten av marken... Att satsa på tempo från första stund var m a o rätt satsning av mig! Och Lára var förståss nöjd att matte ÄNTLIGEN börjat utnyttja lite av hennes potential, både när det kommer till tempo och sträcka i galoppen! Det min häst önskar sig mest av allt just nu är antagligen fortsatt "snöklampsväder"!

Inga kommentarer: