lördag 22 december 2012

-28 grader och Lillejul i stallet!


Evas, Emelies och min "lillejul" i stallet är närmast en institution vid det här laget - så bara för att det idag råkade vara -28 grader kunde vi inte låta den lilla detaljer hindra oss! Men man kan väl säga att det var en temperatur som sållade agnarna från vetet.... för det var inte direkt någon trängsel i stallet idag...!

Hästarna verkade dock inte det minsta besvärade i sina tjocka pälsar. Fr o m igår har de dessutom "självservering" av hö i hagarna - och hästar har ju den fördelen att så länge de kan äta håller de sig varma.



Yvonne var bussig att låna ut Gabriel för dagen - så att Emelie skulle få rida. Och eftersom vi hade två hästar på tre ryttare tog först Eva och Emelie en sväng - till dess Emelie blev vit på nästippen. När de var tillbaka i stallet red även jag en sväng på Lára. Och min arbetsvilliga häst deppade inte ihop det minsta över att det blev en ridtur till innan kraftfodret - utan töltade iväg med ivrigt spetsade öron!

Även i mitt fall blev det näsan som avgjorde längden på ridturen (när man har glasögon kan man ju tyvärr inte ha någon halsduk uppdragen över näsan för då immar glasögonen igen...) Redan när vi kom ner på bilvägen hade det börjat "nypa" ganska rejält i näsan - och det dröjde inte allt för lång stund innan det kändes säkrast att vända hemåt igen.


Minst lika viktigt som ridningen är förståss vårt lillejulfika i Josefshallen! I år var dessutom julskinka och leverpastej kompletterade med rester från den "undergångsmiddag" som Eva anordnade igår. Och Kalixlöjrom - i det här fallet serverad med avocadocreme - sitter ju aldrig fel!!! Särskilt många plusgrader är det aldrig i Josefshallen (vårt kombinerade omklädnings- och fikarum) vintertid. Och med dagens utomhustemperatur var det som ni ser bäst att ha dunjackan på medan vi fikade...!

När fikat var avnjutet och julklappar utväxlade åkte vi hemåt igen samtidigt som vi konstaterade att det ju faktiskt finns en sång som handlar om just den här dagen: "När lillejulsmorgon glimmar, jag vill till stallet gå!"

Inga kommentarer: