onsdag 14 november 2012

Förhoppningsvis styrketräningsskritt!



Så här glad var jag efter en av lektionerna på senaste Atlikursen! 

Och precis som under kurshelgen var det idag återigen stenhårt i backen... så det blev mest skritt för mig och Lára. Men den som inbillar sig att det bara innebar lättsam skritt på lång tygel, som på bilden ovan, är HELT fel ute! Iställlet tränade vi först att bibehålla lång och låg form i skritten trots succesivt ökad drivning. "SVÅRT!!!' sa Lára och föreslog att vi skulle springa lite istället...

Sedan tränade vi att samla skritten riktigt ordentligt, utan att hon skulle ha för bråttom eller korta upp halsen för mycket. "JÄTTESVÅRT!!!" sa Lára och tyckte fortfarande att vi skulle springa istället... Atli sa ju senast att "Man kan rida skritt som förbättrar alla de andra gångarterna! ...och skritt som försämrar alla de andra gångarterna..." Jag hoppas verkligen att det var den första varianten vi tränade på idag!!!

Avrundade träningspasset med lite tölt i (vad i alla fall jag tyckte var) extremlångsamt tempo med MASSOR av drivning. Vad Sylvia hade tyckt om saken ifall hon sett oss törs jag inte uttala mig om. Och vad Lára tyckte kan ni säkert gissa...! 

Som avslutning fick hon sedan varva ner i trav längs spåret (då det verkligen var en utmaning att få henne att börja varva ner...) och sedan skritta på volt till dess hon nästan hade nosen i backen. Det sistnämnda ett tips från Atli om hur man kan få hästen att slappna av riktigt ordentligt även om  underlaget inte tillåter trav på volt. (På en tidigare kurs var det för halkigt för avslappnad trav på volt - då fick jag skritta så istället.)

PS: Detektiv-Anna upptäckte barr på sadelns fårskinnsöverdrag, så mitt antagande att Eva och Lára hade roligt ute i terrängen igår verkar stämma! Och det var ju tur för Eva att hon fick rida lycko-hästen igår så att det blev något roligt, när nu hockeymatchen inte gick vår väg... DS.


Inga kommentarer: