lördag 10 november 2012

SMHI behöver en kurs i vinterväder!!!



Alltså, nu måste jag verkligen kontakta SMHI och klaga på vädret!!! OK att det blåser kraftigt, men PLUSgrader och REGN??!! Hallå, det här är faktiskt Norrbotten - i NOVEMBER!!! Det är väl i o f s inte så lätt för dem i Norrköping, de lever väl i tron att vinter ska vara just så här... (Och jourhavande meteorolog kanske inte gått vinterväderskursen...?!) Men om jag skickar ovanstående bild till dem borde det väl vara tydligt så det räcker, eller?!

Eftersom familjens snöskottare är sjukskriven flera veckor framåt vågar jag inte skicka en "riktig" vinterbild med mer snö - för tänk om de tar mig på fullt allvar?! Men även om det skulle råka bli någon dm mer än på bilden lär jag klara mig - har man fyrhjulsdrift kan man ju gasa genom en plogkant! Trots att man i vårt fall måste svänga 90 grader DIREKT efter för att inte köra rakt in i grannens stenmur på andra sidan vår smala gata...

Men det finns ändå en fördel med att vädret inte är som på bilden ovan... det kändes inte som en lika stor uppoffring att ge Lára en vilodag för att stanna hemma och ägna hela dagen åt att ta hand om maken. (Nu kanske någon invänder att jag ju uppenbarligen sitter och bloggar just nu istället... Men då vill jag bara informera att jag under tiden låter honom leka med min nya Iphone5. Och med tanke på att jag inte ens varit smartphoneägare ett helt dygn ännu måste man väl säga att det är OEHÖRT generöst av mig?!!!) 

Inga kommentarer: