torsdag 1 november 2012

Samlad skritt


En "kvarglömd" bild från förra kursen - när jag försöker samla henne i skritten. 

Är så TRÖTT att det nästan kändes oöverstigligt att skriva här - men eftersom detta är min träningsdagbok måste jag ju få till en kort sammanfattning av dagens ridpass i alla fall - mitt första efter Atlikursen. 

Den kändes självklart att repetera kursens övningar på ridbanan. Och till skillnad mot i helgen så var underlaget där verkligen MKT bra, nämligen ett tunnt lager is som blivit porös av det milda vädret, så Lára fick hur bra fäste som helst trots bara 2 broddar/sko. 


Igångskrittning hade fokus på att hon redan där skulle ge efter helt och hållet i nacken och helt släppa bettet, precis som Atli påpekade att jag borde göra för att kunna komma "ett snäpp till" med tölten sedan.

Idag var det inga problem att trava på volt heller - varken p g a underlaget eller damens humör. Jag började i vänstervarvet och vände henne inåt m h a ytterhjälperna. Och hon rundade sig så fint runt innerskänkeln och sträckte ut överlinjen med lös innertygel!

Efter uppvärmningen var det så dags för själva träningen, vilken inleddes med samlad skritt längs spåret. Tänkte på Atlis ord att i början, när hon alltid har bråttom, ska jag komma ihåg att den första förhållningen ska "arbeta" till dess hon verkligen lyssnar!!! Att bromsa upp m h a vikten fungerar föresten mkt bättre nu när hon haft några "nära Atli-upplevelser"!

Red många övergångar till tölt - och tyckte jag fick till en bra känsla i övergångarna - med mycket rygg från start! Nu tillät ju underlaget dessutom de Atlivändningar som han tyckte jag skulle lägga till för att hon ska komma upp mer med bogarna. Hon var riktigt duktig - men det märks att den ökade graden av samling är riktigt jobbig för henne. För även om hon fick micropauser mellan töltintervallerna blev hon fort rejält svettig. Därför blev det inget långt ridpass idag. Om man tänker på vad man kan få uppleva under 30 minuter med Atli så blir det ju också väldigt tydligt att ett ridpass inte alls behöver vara långt för att vara effektivt!

De närmaste tre nätterna ska jag göra ett försök att somna och sova utan sömnmedicin. Nuvarande medicin rekommenderas egentligen bara för 3 veckor i taget. Den längsta studie som ö h t finns på den är på 3 månader - och jag har redan tagit den i 4 månader... så det är uppenbarligen hög tid för en paus. Det medicinalternativ som finns ger mig sådan "jet-lag" på morgon och förmiddag, även om jag tar den så tidigt som kl 19 på kvällen, ska därför ska jag göra ett försök att klara mig helt utan. Har förhandlat till mig "flextid" på jobbet i morgon, så jag kan ta lite sovmorgon om det skulle behövas. Bara vetskapen om att det är möjligt borde hjälpa till! Lämpligt nog är jag dessutom EXTREMT trött i kväll, så jag tror faktiskt det är dags att vika in hovarna redan nu... håll tummarna att det funkar!

Inga kommentarer: