tisdag 6 november 2012

Mkt hårt underlag igen...


Nedvarvningstrav på Atlikursen.


Planen för dagen var att åter repetera övningarna från Atlikursen på ridbanan. I natt hade vi riktigt kallt (-9 grader fortfarande kl 06.30 i morse) men under dagen steg temperaturen till strax över 0 - i alla fall inne i Luleå där havet fortfarande värmer. Ute i Mariebäck var det dock fortfarande minusgrader och marken därmed riktigt hårdfrusen... m a o fick det bli ett ridpass som främst inspirerades av fredagens lektion för Atli - när det också var stenhårt underlag.

Inledde med mycket skrittarbete, då jag varvade volter där vi flyttade ut bakdelen med volter där jag istället vände in för ytterhjälperna. Och hela tiden ett fokus på den långa halsen. Och höll koll på halsmuskeln som kunde avslöja för mig när Lára verkligen hade 100 % eftergift i nacken och när hon försökte lura mig med bara 95 % (det senare en av hennes bästa grenar...)

Övergick till samlad skritt och övergångar till samlad tölt - och förutom en enstaka Atlivändning höll vi oss ute på spåret för att minimera påfrestningen på hennes framben. Red dessutom ganska korta intervaller tölt - mitt fokus låg på att förberedelsen med samlad skritt samt själva övergångarna.

Avslutade själva träningspasset med att varva samlad skritt & skritt på lång tygel innan hon fick varva ner genom att sträcka ut i trav längs spåret - som på bilden ovan.

I stallet efteråt hade vi möte i föreningen "Vi som vet att svarta hästar är både snyggast och bäst!" Jag, Fia, Sussie och Madde - som alltså alla har svarta hästar - råkade nämligen vara på plats samtidigt i alla fall en stund. (Jag och Fia sadlade av våra hästar när Madde och Sussie sadlade på sina. Alltid roligt att träffas men tyvärr inte allt för ofta det händer...




Inga kommentarer: