fredag 2 november 2012

BRA tölt!!!


Efter gårdagens repetition av Atlikursens övningar - som ändå gick rätt bra - kom jag på flera detaljer som jag missat... Så jag gav oss en ny chans på ridbanan idag, med samma upplägg som under gårdagen.

Lyckades också få till samlade skritten ännu bättre idag, med ännu lite mer drivning när hon kändes helt lösgjord i nacken. En liten smackning, som komplement till skänklarna, var det som fick ryggen att verkligen komma upp ordentligt!

Efter några övergångar till tölt kom jag dessutom ihåg Atlis tips om att sidföra för ytterskänkeln i övergången, för bibehållen lösgjordhet. En hel del Atlivändningar, samt extra drivning i form av att pisken fick nudda damens rumpa några gånger, gjorde att det bitvis kändes riktigt, riktigt BRA!!!

Och uppenbarligen kände jag rätt! För Sylvia, som råkat få syn på oss genom fönstret när hon skulle gå upp på övervåningen, stack ut huvudet genom ytterdörren och ropade: "Det ser BRA ut Anna!!! Bitvis riktigt BRA!!!"

Det blir verkligen en häftig känsla när jag får Lára att ta i så att det nästan börjar ryka ur öronen på henne! Men det märks ju att det tar på - så precis som igår höll jag ridpasset kort. Och tänkte sedan på Atlis ord när jag förra kursen för första gången fått till riktigt kraftfull tölt: "Se nu till att ta hand om det här genom att låta henne varva ner ORDENTLIGT innan du avslutar - även psykiskt!" Det sistnämnda blir dock allt lättare för varje gång - vi hittar tillbaka till hennes "off-knapp" allt snabbare.

Inga kommentarer: