måndag 8 oktober 2012

Vilken öken...


Solnedgång i Omans huvudstad Muscat. (Fotot är från samma resa som jaktfalken i föregående inlägg: vår kryssning runt Arabiska halvön.) Tänk er att sitta på balkongen utanför sin hytt och se detta naturens skådespel!!! Oman var verkligen oerhört VACKERT!!! (Och betydligt bergigare än vad vi hade trott - vi förväntade oss mest öken, som i Dubai och Abu Dhabi t ex.) Har dock tyvärr också MKT tråkiga minnen från Oman eftersom det var där jag fick beskedet att finaste Feykir drabbats av fång...

Den här senaste natten kan tyvärr beskrivas med uttrycket "vilken öken..." det blev inte mycket sömn, utan jag var mest uppe och vandrade i hopp om viss smärtlindring. Det är väl de här evinnerliga lågtrycken och regnandet som verkligen påfrestar kroppen...

Men under eftermiddagen idag fick jag med kort varsel komma till Rosenday Spa för ny behandling med infrarött ljus - så man kan väl säga att jag fick en rejäl omgång ökenvärme! Och efteråt var jag verkligen som en ny människa - eller i alla fall som i en helt ny kropp!!! Inte helt smärtfri förståss -  sådana krav har jag inte längre - men det var betydligt lindrigare. Och kroppen följde snällt med när jag rörde mig, istället för att bara spjärna emot.

Lára får dock vilodag idag - och även i morgon - jag måste se till att kurera kroppen inför torsdagens ridlektion! Det verkar inte bli ridning för mig på onsdag heller - för då har jag lovat bort henne till Eva.

På torsdag kommer föresten hovslagaren och skor Lára innan lektionen. Tåkapporna är helt bortnötta fram, så det behövs verkligen innan hon hinner nöta bort för mycket i tårna. Ännu är det för tidigt med vinterskor och broddar, de skulle bara hinna nötas upp i leran. Men förhoppningsvis blir det skor med hål för traktbrodd i alla fall, så vi har en övergångslösning när halkan kommer, i väntan på de riktiga vinterskorna.

Så avslutningsvis ett HIPP, HIPP - HURRAAAAA! till min bror Erik som fyller år idag. (Har lovat att han kan få vinna över mig i Ruzzle, dagen till ära!)

Inga kommentarer: