onsdag 17 oktober 2012

Inte bara IKEA retuscherar bort kvinnor...

IKEA har ju varit i blåsväder för att man retuscherat bort alla kvinnor ur den Saudiarabiska versionen av IKEA-katalogen. (Dock har ju vissa fyndiga personer uttryckt stor glädje över den öppenhet som man visar inför konstellationen pappa+pappa+barn!)

Men som alltid är det väldigt lätt att kritisera andra och missa sina egna problem... Jag vill på intet sätt försvara den Saudiska regimen - MEN tycker inte det skadar med en påminnelse om att samma maktstrukturer faktiskt är verksamma här i Sverige också...

Johan, som till skillnad från mig ser på TV, tipsade om ett inslag i SVT:s program Hübinette, vilket jag vill dela med mig av eftersom det (förhoppningsvis) stämmer till viss eftertanke...! 25 minuter in i programmet kommer det - och länken har ni HÄR.

Edit: Jag ska komma ihåg dessa talande exempel nästa gång jag hör någon gå i taket över diskussionen om inkvotering av kvinnor i olika sammanhang. Jag tycker att det är väldigt intressant att så många är negativa till detta - trots att inkvotering av män uppenbarligen har accepterats i alla tider. För det är väl ingen som inbillar sig att vi haft dagens manliga dominans i de flesta maktpositioner om man ENBART gått efter kompentens när man rekryterat?!

Den dag en medelmåttig kvinna kan komma lika långt som en medelmåttig man - DÅ har vi jämställdhet!

Inga kommentarer: