söndag 7 oktober 2012

Dubiöst i Dubai



Här är jag tillsammans med en jaktfalk i Dubais öken. Men låt er INTE luras av den tillsynes avslappnade minen. Jag var LIVRÄDD för att ens snegla åt hans håll - eller göra något annat som på det minsta vis skulle kunna uppfattas provocerande... (Önskade verkligen att jag hade gått kursen: "Hur man undviker att provocera en jaktfalk"...!!!)

Idag skulle det inte skadat att få byta det eviga regnrusket mot varmt ökenväder... Trots ångbastu och stretching igår är kroppen helt mörbultad och minst sagt omedgörlig... så det verkar inte bli många knop här... Har i alla fall läst dagens DN (vi har den på söndagarna) och där hittat en notis om att man i Dubai ska bygga en kopia av Taj Mahal  ännu större än originalet. Och när man ändå håller på ska man även bygga ett Eiffeltorn, några pyramider och en kinesisk mur... Är någon förvånad?

Vill man vara riktigt "reseeffektiv" inväntar man alltså färdigställandet av dessa byggen och kan sedan slå tre flugor på samma resa! Taj Mahal har vi visserligen ännu kvar på vår "måste ses-lista" men nog tänker vi satsa på originalet - precis som vi gjorde med Kinesiska muren och Egyptens pyramider!

Vill man vara "reseeffektiv" men inte vänta till dess de byggt färdigt i Dubai kan jag annars rekommendera Las Vegas! Där får man under en promenad längs huvudgatan "The Strip" besöka platser som New York, med Brooklyn Bridge, Frihetsgudinnan, Chrystler Builing m m, Paris med Eiffeltornet, Egypten med både pyramider och Sfinx, samt inte minst Venedig - komplett med kanaler och gondoler. (Till skillnad från originalet har Las Vegas-varianten av Rialtobron förståss rulltrappa...!)

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör idag. Over and out.

2 kommentarer:

Sara sa...

Fin blogg du har Anna! :) Jag har följt din blogg ett tag och undrar om du har några tips om man vill bli medryttare på islandshäst, vart man skulle kunna vända sig? :) Jag har inte bott här i Luleå så länge men har haft islandshäst förut och är sugen på att rida ibland. Jättetacksam för alla tips! Mvh Sara

Anna sa...

Hej Sara!

Kul att du hittat min blogg!!! Har funderat, men inte kommit på någon som söker medryttarhäst f n... Men jag tycker du ska gå in på Midurs hemsida och annonsera där! Lycka till!!!