torsdag 25 oktober 2012

"Don´t call us, we´ll call you...!"

Jag hade självklart tänkt kontakta Svensk Bilprovning och informera dem om mina totalhavererade bromsar i måndags, för att man förhoppningsvis ska kunna undvika att det händer någon annan - som kanske inte har lika otroligt tur i oturen som jag ändå hade... Men jag hann aldrig innan de kontaktade mig!

Visserligen har jag vetat länge att alla som vill hålla sig uppdaterade självklart läser min blogg! Men att Svensk Bilprovnings informationsavdelning hörde till den uppdaterade skaran kände jag faktiskt inte till... förrän idag! Som kommentar på inlägget där jag berättar om vilken änglavakt jag hade i måndags fick jag idag en uppmaning att kontakta en person som visade sig vara högste ansvarige för deras kontrollbesiktningar.

Han var oerhört intresserad av alla fakta (hur nära inpå kontrollbesiktningen det inträffat, vilken bilmodell jag har, hur det gick till när jag upptäckte felet, vilken verkstad jag anlitat och vad de sagt där o s v.) Hans nästa steg skulle bli att kontakta Volvo för att få höra deras version, samt förhoppningsvis få slangarna för undersökning ifall de fortfarande finns kvar. (Det senare är kanske inte helt osannolikt. Med tanke på hur chockade de såg ut när de visade upp dem så kan man ju tänka sig att de sparades som avskräckande exempel...) Det blev i alla fall uppenbart att bilprovningen ser MKT allvarligt på det inträffade. Vilket ju inte är så konstigt, med tanke på vilka hemska följder det kunde ha fått...

Edit: som jag förstod saken ska Bilprovningen utreda detta ur två olika aspekter. Dels förståss hur det var möjligt att de dåliga slangarna inte upptäcktes vid besiktningen. Om det är något som behöver ändras i deras instruktioner eller rutiner t ex. Och dels hur det var möjligt att båda slangarna "havererade" samtidigt. Ifall det t ex var något fel på just dessa slangar eller om det finns någon koppling till typen av bil eller liknande. Av den anledningen fick jag även svara på frågan om jag möjligen brukar tvätta bilen med avfettning varje vecka, då det tydligen får gummi att åldras snabbare. Jag svarade att alla som brukar se min mil regelbundet kan vittna om att jag verkligen inte lider av någon "tvättiver" direkt...!


Inga kommentarer: