måndag 10 september 2012

"You´ve received 14 repayments!"

Har skrivit om mikrolåneorganisationen Kiva tidigare, men kan inte låta bli att göra det igen! Tycker det är helt genialiskt med upplägget att man lånar ut direkt till en person eller en mindre grupp så man vet var pengarna tar vägen. OCH att när man får återbetalningar så är det bara att låna ut pengarna igen till någon annan!

Fick idag mejl från Kiva att jag under den senaste månaden fått 14 återbetalningar från personer jag lånat ut pengar till. Mildred i Filipinerna, som lånat pengar för att köpa material till sitt t-shirttryckeri, har återbetalt hela sitt lån!

För mig återstår alltså bara att "göra mig av med" pengarna än en gång - så att de fortsätter att komma till nytta!

Vill du också testa Kiva? Jag har fått möjlighet att skänka bort gratis "startpaket", vilket innebär att du kan göra ett första lån utan att behöva betala - Kivas sponsorer står för lånesumman. Och du väljer själv om du vill betala något mer sedan - det är helt frivilligt. Däremot är det förståss fritt fram för dig att låna ut "dina" 25 USD igen när den första låntagaren betalat tillbaka. Så vad har du att förlora? Inget! Vad har världen att vinna på detta? Allt!!! Låna ut pengar gratis! 

Inga kommentarer: