måndag 3 september 2012

Lára varnar alla hästar!!!



Det finns vita spöken i dikeskanterna!!! Ja, ni ser ju själva på bilden ovan... På hemvägen vågade hon ändå komma så här nära... Men så är hon ju en ovanligt modig häst också!

Matte fick en härlig dos Lára efter jobbet idag, i sensommarvärmen. (Väderprognosen hade sagt att det skulle regna just mellan kl 16 och 18 när jag skulle vara i stallet. Men istället överraskade verkligheten med sol och 17 grader i skuggan!)

Värmde upp med trav i lång, låg form, följt av "kasta toppi" - och det gick riktigt bra trots att vi red ut! På hemvägen samlade jag henne först i tölten så att hon kom upp med ryggen - och sedan laddade jag med massor av energi genom att låta pisken ligga lätt mot hennes bakdel utan att hon fick springa fortare. Redan efter några steg hade överrörliga damen nästan bakdelen jäms med bogen... men när pisken togs bort och jag kunde flytta tillbaka bakdelen dit den skulle - d v s längst bak - blev resultatet MASSOR av bakben, bogar som kom upp och trevligt bensprattel!!! Men det märktes att det var VÄLDIGT jobbigt för henne - för hon började genast flåsa ordentligt.

Red därför bara korta intervaller av sådan tölt, med skritt på lång tygel där emellan för att hon skulle hinna sträcka ut ryggmusklerna igen och inte få mjölksyra. Avslutade sedan som vi började - med trav i lång, låg form. 

Inga kommentarer: