måndag 17 september 2012

Kyrkbyhönsen på lösdrift!


Till hönsbloggfantasterna Anna S och Anna K (den senare t o m med en höna uppkallad efter sig) och alla er andra kommer här en uppdatering om hönsen. Illustrerad med fina bilder som Johan fotade på dem i lördags! Då släppte jag nämligen ut dem ur buren så snart jag kom hem från stallet tidig eftermiddag - så de fick var ute i många timmar. Vilket verkligen uppskattades!





Med Johan krypandes efter på marken för att få de bästa bildvinklarna förflyttade sig hönorna runt gården. En lång stund tillbringade de (både hönorna och Johan) under de stora träden vid ladan, där fanns det mycket spännande att gräva fram/mycket aktion att fotografera! (I bakgrunden robotgräsklipparens laddningsstation.) Man märker också att damerna blir tuffare med tiden. Succesivt utökar de sin radie och när de på lördagen för första gången vågade runda ladan upptäckte de något RIKTIGT roligt!!!





De upptäckte att vi har en kompost - tänk att vi mörkat det hela sommaren!!! :-O Där fanns det verkligen mycket jobb för en höna - massor att sprätta runt i och hur många metmaskar som helst att äta! Av naturliga skäl kom hönsen att uppehålla sig riktigt länge i komposten - till stor del med sällskap av både mig och Johan, eftersom det var så kul att se på dem! Komiskt nog kom dessutom vår robotgräsklippare ditkörandes massor av gånger under denna tid och verkade VÄLDIGT kontaktsökande... Uppenbarligen tyckte roboten att det var tråkigt att vara ute och klippa helt själv utan ville hellre vara med oss andra! ;-)  

Inga kommentarer: