fredag 21 september 2012

Hönsen har en plan...!


När jag kom hem från stallet i eftermiddag utrustade jag mig med en STOR mugg Earl Grey-te och gick för att släppa ut hönsen. När jag öppnat burdörren satte jag mig utanför buren med tekoppen och tänkte att vi skulle "hänga" tillsammans. Men Fru Kinell RUSADE i hög fart bort mot trädgårdslandet med de andra tre hack i häl. Det såg för komiskt ut! Som om de snackat ihop sig innan: "När hon öppnar burdörren ger vi JÄRNET bort till vinbärsbuskarna!!! Är ni med? Ett, två, tre.... SPRIIIIIIING!!!!" 





Väl där strosade de sedan runt i godan ro och till skillnad från här om dagen var det ingen större svårighet att hålla dem vare sig från grannarnas tomt eller från att gå upp till Kantorsvägen. Passade samtidigt på att ringa Eva och prata en stund - och fick en rapport från hennes och Láras senaste ridtur. När hönsen började dra sig över mot ladan istället gick jag in och fyllde på temuggen. Sedan satt jag i solen bakom ladan och drack tekopp nr 2 (placerade mig så att jag spärrade närmaste vägen ut på bussgatan) medan damerna jobbade runt komposten.

Efter den stressiga jobbveckan var detta verkligen PRECIS vad jag behövde: Först skritta ut i skogen med Lára och sedan småprata med hönsen och dricka te! Efter en timme tyckte hönorna uppenbarligen att de tagit sitt ansvar för hönsmammans välmående: så de vandrade helt sonika tillbaka in i buren så det var bara att stänga efter dem. Och redan någon halvtimma senare såg jag hur de gick in i hönshuset och "gjorde kväll". Som vanligt hade uppenbarligen "lösdriften" tagit på krafterna, så de behövde lägga sig tidigt!

Inga kommentarer: