lördag 1 september 2012

Fiffig födelsedagspresent!




Den här smarta sadelvagnen fick jag i födelsedagspresent av Johan! Jag fick den dessutom i förskott så att jag kunde inviga den till höstens tävling i Skellefteå. Och den visade sig vara precis så bra som jag hoppades! Med bara en häst i transporten (vilket är vad jag har lastvikt för f n) så ställer man den i den lediga spiltan och förankrar den säkert med skidremmar i bommen. Tack vare sadelöverdraget jag fick förra året kan sadeln även förankras mkt stadigt i själva vagnen. Det finns krokar för träns m m och en korg undertill för täcke m m.

När man kommer fram till tävlingsplatsen behöver man inte gå fram och tillbaka för att bära utrustningen utan drar enkelt med sig allt på en gång. Och varje gång man ska göra i ordning hästen drar man lätt fram vagnen med utrustningen till den plats man ska hålla till.Jag har dessutom en ryktväska med lock och med detta stängt kan väskan hänga på vagnen under sadeln, utan risk även i transporten. 

Vagnen invigdes alltså till Vindurtävlingen och var lika praktisk när vi åkte till Bodentravet och tränade förra helgen.

Inga kommentarer: