lördag 22 september 2012

+2 grader...

...visade termometern när jag kom till Mariebäck för att rida innan kvällsfodringen i kväll. Dessutom var det dimma, så luften var "råkall". Det var definitivt köldrekord för mig vid ridning i höst, så jag fick leta en stund bland ridkläderna innan jag kunde klä mig tillräckligt varmt.

Ute i hagarna gnäggade hästarna förhoppningsfullt - de tyckte förståss att jag skulle strunta i ridningen och ge dem kvällsmat direkt! Men alltid lika arbetsvilliga Lára tvekade inte alls att stoppa huvudet i grimman och följa med mig till stallet.

Det blev ett pass på ridbanan för oss, med repetition av senaste Atlikursens övningar. Men först uppvärmning förståss, med skritt och trav på volt samt långsam tölt med låååång hals längs spåret. När det sedan var dags att börja samla henne i tölten fick jag uppleva ett par kortare sekvenser som kändes riktigt bra! Överlag så kan jag definitivt samla henne ett "snäpp" mer nu än för en månad sedan. Men att komma upp till nivån som vi hade på Atlikursen är ju inte helt lätt... Det är därför VÄLDIGT bra att vi börjar om med våra torsdagslektioner nu till veckan! Behöver verkligen Sylvias hjälp!!! (Och jag har minsann fått tjata på henne om de här lektionerna... man brukar säga att lärare har lyxigt långa sommarlov, men det är ingenting mot vår ridinstruktör...!!!)

När Lára fått varva ner och sträcka ut överlinjen i trav på volt och skritt fick hon mumsa kraftfoder med fleecetäcke för att torka innan det var dags att gå ut i hagen igen. Nu hade temperaturen sjunkit till +1 grad, så det blir säkert frost igen i natt. (I så fall blir det andra natten i rad - perfekt, då kanske man snart törs sluta med exemtäcket! Hon gick ju utan natten till fredag eftersom det regnade så på torsdag kväll. Och det märks fortfarande att det kliar i hennes svans efter det, så jag vill INTE ta av täcket för tidigt.)

När Lára var tillbaka i sin flock och kvällshö var serverat i alla hagarna styrde jag hemåt i mörkret och dimman. Jag hann precis med en färja - skönt att inte behöva köra hela vägen runt när sikten nästan var obefintlig!

Inga kommentarer: