tisdag 28 augusti 2012

WOW-tölt i födelsedagspresent!


Min svarta skönhet!!!

Idag är det min födelsedag - och av Lára fick jag en riktigt härlig töltupplevelse i present! Ja, en riktigt härlig ridtur ö h t! Först överraskade hon ordentligt genom att kunna skritta lugnt och avslappnat på halvlång tygel (Eva kommer inte att tro mig när hon läser detta...!) Sedan lugn trav med låååång hals - inte illa det heller! 

Efter lite galopp (båda galopperna utan problem!) i terrängen återvände vi ut på bilvägen och töltade med låååång hals bort till korsningen vid sjön. Lára hade ju redan gått ut riktigt hårt när det gällde att imponera på matte - och på hemvägen tog hon till det riktigt tunga artilleriet! Först arbetstempo tölt  med lååång hals och helt stabil form - och efter ett par pet med pisken ännu mer bakben, rygg och bogar som kom upp och härligt BENSPRATTEL! WOW!!! Den tölten skulle jag vilja få uppleva på tävling någon gång!

Duktiga hästen avslutade sedan med en trav i lång, låg form som Atli definitivt hade varit nöjd med. Idag kunde man verkligen snacka om "alla rätt"!!! Nej, det är inte lönt att ni kommer med några bud på henne - som är så dyr i vanliga fall och idag inte är till salu ens för sjusiffriga belopp! :-)

Av hönorna fick jag sedan två ägg - också mycket uppskattat! (Särskilt som jag faktiskt var tvungen att göra morgonens äggröra på köpesägg, för att de inte värpt de senaste dagarna...)

4 kommentarer:

Linn sa...

Grattis, Anna!! En mycket bra dag att fylla år på! Roligt att även Lára uppmärksammade mattes bemärkelsedag. Nasi missade den helt, ingen wow-tölt i present där inte... Men Sylvia körde hårt med oss så några glimtar av något bra blev det ändå. Tur att i alla fall vädret visade sig från sin bättre sida! ;)

Anna sa...

Hej Linn!

Synd att inte Nasi hade samma koll... men jag håller med om vädret!

Vi skulle verkligen behöva komma igång med våra veckolektioner också...

MalinS sa...

Hipp Hipp HURRA för dig på din födelsedag!!!
Grattis!
(En stor fördel med facebook (HINT!) är att man har så god koll på folks födelsedagar!)
Och du - vad FIN Lára ser ut på bilden!

Anna sa...

Hej Malin och TACK! Menar du att jag borde skaffa FB? Förstår inte... har aldrig hört det från någon förut... ;-) Ja, visst är hon FIN min lyckohäst??!!!