söndag 5 augusti 2012

Jodå...



...det FINNS liv i yttre rymden! ...och ibland kommer de hit också! ;-)


Åkte till stallet direkt på morgonen för att hinna träna på ridbanan innan det blev allt för varmt. Uppvärmningen med trav på volt fungerade MKT bra idag! Det lönade sig alltså verkligen att ta de där "fighterna" med Lára i början av veckan! 

Sedan var det dags för samlad skritt. "VEM har hittat på något så här korkat???!!!" undrade Lára MYCKET upprörd och demonstrerade sitt missnöje genom att både stå på bakbenen och nästan blåsa rök ur öronen... Men jag tänkte på Atlis ord: "Ha aldrig bråttom med samlade skritten, ta alltid god tid på dig!!!" och tillslut gav det resultat i form av riktigt samlad skritt med trevlig längd på halsen. 

Smög först iväg i låååångsam tölt för att lite senare "ladda" med extra energi genom pet med pisken på bakdelen. "Bra där, lösgör där!" hörde jag Atli ropa för mitt inre öra - och efter en stund fick jag njuta av riktigt trevligt arbetstempo! Bjöd på en skrittpaus innan vi började om från samlade skritten - och nu gick det snabbare att få ordning på det hela.

När vi jobbat på detta sätt med tölten i båda varven var det dags att varva ner - och det gjorde hon riktigt fint i trav på volt! Duktig Lára-gumma! Sedan fick hon många varv i skritt på lång tygel för att varva ner ordentligt. Atli påpekade ju att ju mer jag aktiverat henne under ridningen desto viktiga är nedvarvningen efteråt. Allt för att hela tiden underhålla mina "on-" och "off-knappar". 

När Lára var ordentligt insmord med både det ena och det andra var det dags att ta på nya exemhuvan jag köpte igår, som komplement till täcket. Tyvärr hade täcket inget spänne att fästa halsen i, så jag tog en smal resårgjord och band runt magen för att hon inte skulle kunna klia av sig huvan. 

När jag släpper ut Lára i hagen igen brukar hon genast ägna sig åt att rulla sig riktigt grundligt, eller att komma med MKT skamliga förslag till lille Kippy. (Som trots att han är både valack och shettis verkligen försöker ställa upp på hennes önskemål.) Men idag blev det varken eller, istället stod hon bara innanför grinden och såg allmänt förundrad ut. Undrar om det var huvan (med nät för ögonen) som gjorde henne så konfunderad?

Inga kommentarer: