onsdag 1 augusti 2012

1-årsjubiléum!!!



Lára och jag firar vår ettårsdag idag! 
Och ett sådant firande skulle självklart innehålla både äpplen och en hel del galopp! 





Bildbevis på att t o m Lára ser ut som en köttbulle just nu...!!! Är dock inte särskilt bekymrad över saken i o m att hon normalt behöver extra foder för att hålla sig i bra hull. Det känns bara bra att hon samlar på sig lite extra inför vintern! Dagen till ära fick hon inviga en ny vojlock också - en snyggt mörkröd från Mias. 

Vad som tyvärr inte framgår av bilden är hur snyggt voljocken matchade det röda "blinget" på hennes pannband. Detta var inte helt lätt att se IRL heller... "blingstenarna" är nämligen mkt djupt infällda i pannbandets läder. Vilket väl är enda anledningen till att de faktiskt sitter kvar trots att pannbandet använts flera gånger. Hon har ju annars gjort sig känd som en riktig "bling-marodör"...




När vi red iväg såg himlen ut så här - och det var åt ett av de bättre hållen... mot Boden var det alldeles blåsvart... vilket förståss var en förklaring till den fuktiga, tryckande värmen. Red mot Avan och efter kasta toppi-uppvärmning blev det till Láras glädje många galoppintervaller. Red dock inte så långa sträckor galopp åt gången, eftersom hon snabbt blev svettig och flåsig. Passade på att träna galoppfattningar så att vi red var annan gång höger resp vänster galopp. Idag favoriserade hon den vänstra - så ett par gånger hade hon inte riktigt tid att lyssna på att jag faktiskt sa att det skulle vara höger.

När vi galopperat uppför den sista backen red vi in i skogen på travslinga 1. Men där hann vi inte så långt in bland träden förrän en rejäl åskknall hördes... Insåg att det inte var så smart att befinna sig mitt bland en massa riktigt höga tallar när det åskade, så jag vände tillbaka ut på bilvägen och styrde hemåt igen. Vi fick uppleva fler åskknallar på hemvägen - men klarade oss både från blixtar och regn.

Red en hel del sluta och öppna i tölten på hemvägen för att få henne att länga halsen trots att jag ökat graden samling något. Jag ville förståss gärna uppleva den härliga töltkänslan från i söndags igen, men den ville tyvärr inte infinna sig utan hon kändes betydligt styvare i kroppen och ville gärna gå lite mot handen... Och i ökat tempo blev hon alldeles för spänd och hög i formen... I söndags hade jag dock tungfrihetsbettet och nu vanligt tredelat - misstänker att det var endel av förklaringen...

Som avslutning red vi öppna i trav, för att påminna henne om voltarbetet i förrgår. Jämfört med det ridpasset var detta HELT odramatiskt. Men jag ska absolut inte vänta länge innan jag tar ett nytt trav på volt-pass på ridbanan så att jag inte behöver "börja om från början" än en gång.

Tillbaka i stallet fick Lára mumsa jubiléums-äpplen och det var MKT uppskattat! Jag har tänkt att hon ska få en vilodag till denna vecka - men har inte bestämt ännu om det blir i morgon eller på fredag. 

Inga kommentarer: