torsdag 19 juli 2012

Racer-ridning med härlig tölt!



Lára visar sin väna natur...




...fast hon klarar bara att mörka en liten stund, här kom den verkliga sidan fram...!


Idag blev det racerutfärd till stallet. Det brukar normalt ta mig tre timmar från dess jag åker hemifrån innan jag är hemma igen. Men idag hade jag bara två timmar på mig (varav nästan hälften går till att åka fram och tillbaka...)

Satsade därför på ett pass på ridbanan - för att rida så effektivt som möjligt. Volter i skritt åt båda hållen och flytta undan bakdelen, med täta varvbyten (d v s en kombination av Atlis och Eyjolfurs instruktioner). Även trav på riktigt små volter var helt odramatiskt idag - skönt! Lite "kasta toppi" blev det också innan vi blev riktigt seriösa och började samla skritten.

Här kom damens humör fram ordentligt och hon stod på bakbenen endel. Särskilt arg blev hon när jag ville ställa henne inåt i högervarvet och envisades med att hon då skulle ha kvar bakdelen på spåret istället för att gå i sluta. Men det är klart, sluta är ju hennes paradgren så det var kanske inte så konstigt att hon surade ihop när hon inte fick visa sin talang. (Som matadoren i Ferdinand m a o.)

Både arbetstempo tölt och tempoväxlingar kändes riktigt, riktigt bra idag! Atli-effekten sitter minsann i fortfarande!!! Hade gärna njutit lääänge av tölten. Men hade ju bråttom hem så ganska snart fick hon varva ner igen i trav på volt. Väl marinerad av insektsmedel fick hon sedan gå ut i hagen igen. Hon har rivit sönder sitt bruna exemtäcke - men det blev faktiskt bara en förbättring! Täcket har varit konstruerat så att man måste använda det med magdelen - vilken hon egentligen inte behöver för hon kliar sig inte under magen. Men nu hade hon tagit saken i egna händer och "monterat" lös magdelen - så täcket har numera samma modell som hennes grå, utan magdel. Jag bara kompletterade med en lös resårgjord runt magen så var saken klar.



Inga kommentarer: