söndag 29 juli 2012

Fem nyanser av svart


...var det under dagens ridtur. "Kul att islandshästarna finns i så många olika färger!" sa jag, bara aaaaningen ironiskt...! Den historiska händelsen att vi var fem ekipage som red ut tillsammans måste förståss förevigas framför galoppbacken in mot byn Alviksträsk! Egentligen skulle Elisabet, jag och Fia ridit ut tillsammans, men Elisabeth fick tyvärr förhinder. Men i stallet hade vi istället turen att sammanstråla med Sussie, Madde och Sofia. Bara svarta hästar samt en svart hund (Fias Molly) som synes!

Lára blev förståss extra "taggad" av att ha sällskap, så jag hade "hur mycket bakben som helst" att rida med! Efter att hon kollat av vem av oss två som skulle bestämma tempot just idag - och till sin förvåning (?!) konstaterat att det visst var matte - så töltade hon lätt i handen och kom verkligen upp med ryggen! Nästan fusk! ;-)  Några gånger hade vi sparring av Fia och Ljufa i ökade tölten också - jättebra! Det var bara några korta sekvenser i ökade som Lára blev lite hög i formen och stum i handen, men det räckte med lite lätt drivning och en kramning på tygeln så slappnade hon av och mjuknade igen. Fia kommenterade också att Lára såg så trevlig ut i formen i ökade tempot - kul!

Det var en riktigt tryckande, fuktig värme idag, så både hästarna och vi blev REJÄLT svettiga. Men det hotande regnet visade sig inte förrän vi var nästan tillbaka i stallet igen. Då hade Lára faktiskt presterat lugn och avslappnad trav i låg form, TROTS att hon hade fyra andra hästar som hotade att rida förbi. Och en som t o m gjorde det! Hon testade förståss att dra iväg i tempo hon också, men det räckte med att vissla och krama på tygeln så var den lugna, fina traven tillbaka. Matte blev oerhört imponerad av denna överraskande goda impulskontroll från "snabbast vinner"-damen!!!

Inga kommentarer: