måndag 4 juni 2012

Vilodag

Idag har Lára välförtjänt vilodag efter helgens tävling. Men det blir bara en dag - för i morgon och på onsdag är Atli här igen och håller kurs. Nu när vi "tagit ut från kontot" under tävlingen är det ju dags att åter "sätta in på kontot" igen. Fast det hade ju inte skadat om det varit några fler lediga dagar emellan... För oss blir det förståss kurs med hackamore i o m såren i munnen.

Medan Lára vilat har jag haft ännu en superintensiv dag på jobbet - som det oftast blir så här års... Och dessutom är jag i valet och kvalet att köpa ny hästtransport. Hade börjat fundera på att köpa en med sadelkammare efter nyår, när jag gjort provet för utökade behörigheten. Hade börjat titta runt lite på begagnatmarknaden men sådana med sadelkammare verkar vara svåra att få tag i... (Jag har ett Umesläp nu och vill gärna ha det i fortsättningen också.)

Tittade dock på ett riktigt fint (utan sadelkammare) igår och ska förhoppningsvis titta på ett annat i kväll. Så får vi se... Antagligen säljer jag mitt nuvarande släp redan nu i sommar. Så om någon är intresserad av ett mkt sparsamt använt Umesläp från 1995, extrabrett och med extra gasfjädrar i bakluckan, regelbundet servat och med golv i mycket fint skick, är det bara att höra av sig! Totalvikt 1400 kg, lastvikt 700 kg. Lastvikten går att höja genom byte av däck eller kulhandske (enligt uppgift från Bilprovningen.)

Edit: släpet har bara haft två ägare. Han som ägde det under de tre första åren körde bara inom travbaneområdet på Umåker. Han drev Umåkers största stall och körde alltid hästarna med buss - utom om de bara skulle flyttas inom anläggningen, då fick släpet tjänstgöra. Känns ju ganska lyxigt att köpa ett helt nytt släp bara för detta ändamål, tycker jag... men alla gör ju förståss som de vill! (Det finns ju säkert andra som tycker det är onödigt lyxigt att jag har eget hästsläp - så lite som jag transporterat häst under åren...och det är klart att skulle jag räkna ut hur många kronor det kostat mig/åktur så vore det ju ingen diskussion om att det varit MKT bättre att hyra släp! Men det är ju både praktiskt och skönt med ett eget, så jag väljer att INTE tänka som en ekonom i det här fallet!)

1 kommentar:

Karin sa...

Hej Anna!
Läste att du funderar på att sälja din gamla transport. Har du några bilder på släpet och vad hade du tänkt dig för pris?
Min mejl är karin.wacklen@telia.com
Mvh Karin