fredag 1 juni 2012

Provridit tävlingsbanan i Boden!

Lára fick minsann limousinservice till Bodentravet idag - hon fick åka med Tildra i Elisabeth och Ronnys splitternya, superfina Umesläp! När hästarna var installerade i gäststallet var det dags att provrida banan. Och jag kunde glatt konstatera att underlaget var suveränt - så här bra har de aldrig lyckats packa den tidigare!

Det blir ju automatiskt en rejäl igångskrittning i Boden, eftersom det är så långt från stallarna till banan. Första varvet på ovalen satsade jag på "kasta toppi" utifrån Atlis råd att det viktigaste är att jag har en avslappnad häst före och efter själva "arbetet".

Red sedan ett V2-program, fast "fegade ur" och lät henne hålla ett något för högt tempo första varvet. Ville "spara på krutet" eftersom jag tänkte rida ett T3-program också - och i båda programmen lägga till några extra varv ökad tölt för att hon förhoppningsvis skulle hinna hitta balansen, som i finalerna i Skellefteå.

Traven gick bra, i skritten ville hon förståss takta... men galoppen gick också bra. Övergången galopp-ökad tölt är ju.... hm... (Sa till Sylvia efteråt att om hon ser oss rida fyrgång i morgon får hon gärna titta bort eller blunda när vi ska göra den övergången!) Ökade tölten är ju svår... men nu var hon inte lika "speedad" och spänd som förra helgen, utan jag kunde hålla henne mjuk och i en lägre form och då gick det ju bättre. Kurvorna funkade riktigt bra faktiskt - när jag kom ihåg att ställa henne utåt och att inte driva utan mest "åka med"! Gav henne några varv att träna på - och den sista långsidan blev faktiskt riktigt bra!!!

Red även igenom T3-programmet på ovalen. Nu försökte jag verkligen rida arbetstempo första varvet - inte mellantempo. Tempoväxlingarna, som jag inte alls var nöjd med i Skellefeå, funkade bättre idag! Sedan var det ju den ökade tölten igen... men nu behövde vi ju inte göra övergången från galopp. Precis som i V2-programmet red jag flera varv ökad tölt - och även nu blev det bäst på slutet.

Hon var förståss rejält svettig efter detta - men fick ju en lång avskrittning tillbaka till stallet. Sedan blev det "bad" i en av travets alla fina spolspiltor, innan hon fick gå in i sin box och mumsa kraftfoder. Och i morgon får vi tävla - KUL!!!


Inga kommentarer: