måndag 18 juni 2012

Min PT gör ett bra jobb!

På jobbet skruvades takten upp ytterligare ett snäpp idag - HUR ska jag hinna gå på semester till helgen??? Det är ju dessutom midsommarafton på fredag, så arbetsveckan är ju en hel dag kort... Med så mycket spännande som är på gång nu känns det som om jag skulle behöva jobba minst en vecka till...!

Som tur var stod världens bästa PT och väntade på mig i Mariebäck efter jobbet - och hon hade förberett ett pass med för mig perfekt kombination av träning och avspänning! Vi red bort mot Avan och längs bilvägen blev det mest "kasta toppi". Det funkar bättre och bättre att rida henne så ute! I alla fall när vi inte har sällskap kan vi hitta ett läge där jag får driva fram längden på halsen - vilket inte är helt enkelt på en häst som helst bara vill springa och det FORT...! 

Red båda våra travslingor och under den första var det SÅ nära att jag ramlade av... :-O  I slutet av första slingan delar sig stigen så att man antingen kan fortsätta rakt fram eller också svänga 90 grader vänster. Vi brukar ALLTID svänga vänster, men hon tyckte uppenbarligen det var läge att "skämta aprillo" och fortsatte rakt fram istället... Jag var verkligen på väg ur sadeln - ut i terrängen på hennes vänstra sida... :-O Så nära att ramla av henne har jag aldrig varit tidigare...

Bestämde mig i alla fall för att skämta tillbaka och rida travslinga 2 "bakvägen" (jo, visst har jag underbar humor?!) Istället för att avsluta slingan med galopp i uppförsbacke blev det därför att börja med skritt i nerförsbacke. Knappast humor i Láras smak... så man får väl säga att vi blev kvitt?! 

Under hemvägen fortsatte vi med "kasta toppi" och överraskande nog funkade det ÄNNU bättre nu än i början av ridturen. Överraskande eftersom hon alltid brukar ha (ÄNNU) mer bråttom hem...! Var verkligen nöjd med dagens ridpass! Syftet hade varit att mjuka upp henne i kroppen ifall hon var lite mör efter gårdagens ökade tölt. Och jag tror att jag lyckades rätt bra! Min PT hade i alla fall lyckats bra med sin uppgift - det var knappt så jag kom ihåg att jag jobbat idag!  :-)

Inga kommentarer: