torsdag 7 juni 2012

Min nya häst!



I Handelsbanken finns ett vandringspris som går till den medarbetare som kommit med det bästa affärsuppslaget under året - och nyligen fick jag veta att jag vunnit priset för 2011! Av alla 11.000 medarbetare runt om i världen... en häftig känsla! Och ännu gladare blev jag ju i o m att vandringspriset är denna vackra bronshäst!

Jag meddelade direkt att det är risk att hästen "försvunnit" när det är dags att lämna den vidare nästa år... Men sedan frågade jag hur många år i rad man behöver vinna för att få behålla den. (Vandringspris brukar väl ha en sådan regel?!) Frågan hade tydligen aldrig varit aktuell tidigare, men efter lite funderande fick jag svaret: "tre år". "OK, då ska jag se till att vinna tre år i rad!" sa jag. Vi får väl se hur det går med den saken... men under det närmaste året får jag i alla fall glädja mig åt hästen!

Fick föresten veta att man efter 25 år i tjänst i banken kan välja en sådan bronshäst istället för guldklocka om man vill. Och jag är faktiskt inne på mitt 21:a år nu - så det är ju inte allt för länge kvar. Har jag inte vunnit vandringspriset tre gånger innan dess så har jag alltså en ytterligare "hästmöjlighet" där!

Vilket affärsuppslag som gav mig priset kan jag förståss inte berätta utan att bryta mot banksekretessen, vilket faktiskt straffas med fängelse. Men så mycket kan jag säga att det innebar många miljoner i förtjänst för den aktuella kunden och även en bra vinst för banken. OCH alltså en bronshäst till mig! Tala om win-win-win-situation!!! :-)

Min lycko-Lára har välförtjänt vilodag idag. Matte har däremot jobbat som en galning på banken, men i kväll blir det att vila för mig också. Om nu inte våra hästar låg på "minus" efter tävlingarna, så gör definitivt min kropp det. Men i morgon eftermiddag ska den verkligen få sitt! Då ska jag på en introduktion i något som heter Basal kroppskännedom - och är ett led i den behandling jag får av det nybildade rehabteamet på vårdcentralen. Jag har dessutom blivit uttagen till ett forskningsprojekt där teambehandlingen kombineras med ett web-baserat stöd vid rehabilitering. Så bara jag hinner hämta mig lite ska jag börja kika på det också. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till den fina bronshästen, fast den är ju inte riktigt lika fin som din guldhäst.

Jag var till Boden i lördags för att se dig och Lára tävla, men jag pallade att sitta och kolla på Ida och Hille i fyrgången sen såg jag ut som en dränkt katt och höll på blåsa ur rullstolen. Men det kommer väl fler tillfällen att kika på er.

Basal Kroppskännedom (BK) är något jag har provat. Funkar riktigt bra när man lär sig att slappna av. Jag har tyvärr lite svårt att ligga på rygg så det gör att jag spänner mig. Men när man väl gör rätt så ger det jättemycket.

Ha det bra
Kram
Jonna

Anna sa...

Hej Jonna och TACK!!!

Jag såg dig som hastigast i Boden, men då satt jag till häst. Och sedan när jag ridit klart och spanade efter dig så hittade jag dig inte... men nu förstår jag ju varför. Jo, vädret var verkligen ingen höjdare - och förståss alldeles särskilt inte när man sitter i rullstol. Då blir man ju både blötare och kallare än om man står upp och rör sig. Tyvärr är det ju nästan alltid dåligt väder när vi tävlar i Boden...

Intressant att du testat BK! Det ska bli spännande! I samband med KBT har jag kommit i kontakt med något som kallas kroppsscanning - som också är en sorts avslappning. Mycket bra! Där SKA man dessutom sitta - så det kanske vore något för dig, om du inte redan testat?

Sue sa...

Säger bara IMPONERANDE! Grattis!
Mvh Sue

Masoumeh från Happy kids sa...

Stor Grattis, Du förtjänar det.