fredag 8 juni 2012

Eva rider Lára idag

...och jag hoppas de fått en härlig skogstur mellan regnskurarna! (Har inte hunnit få någon rapport ännu.) Själv har jag istället varit på en första introduktion till något som kallas Basal kroppskännedom. Har fått detta rekommenderat via rehabteamet på vårdcentralen som tagit sig an mig. Och idag gick alltså en av sjukgymnasterna i teamet igenom de första grunderna med mig.

Det är små, försiktiga rörelser, som borde passa min känsliga kropp bra. Kände genast positiv effekt av dem som mjukade upp bröstrygg och nacke! En viktig del i denna träning är också att man ökar sin kroppsmedvetenhet - och det är ju något jag definitivt borde ha nytta av i ridningen också! Men det är ju ingen "quick-fix" - man rekommenderar att minst 3 månaders träning (gärna 30 minuter per gång, fem dagar/vecka.) Jag kommer nu att prioritera detta framför varmvattenbassängen en tid. Vill förståss helst inte välja bort den, men måste vara realistisk och inse att det gäller att prioritera i o m att orken är så begränsad.

Det mest hästrelaterade jag (förhoppningsvis) ska ägna mig åt idag blir att ta lite foton på min gamla hästtransport. F f a på golvet - eftersom det borde vara det mest intressanta för spekulanter på en äldre transport. Johan har aviserat rejält med övertid idag - igen... men jag hoppas att han ändå har krafter kvar att lyfta på gummimattan så att jag kan ta mina bilder. 

Inga kommentarer: