torsdag 14 juni 2012

Det är mycket nu...



Fem hönor relaxar i eftermiddagssolen! 

...och det gör jag också - i "gungstolen" på altanen! Efter ännu en MKT intensiv dag på jobbet var det riktigt skönt kunna åka direkt hem, i o m att Eva rider Lára idag. Och när jag såg mina hönor mysa ute i solen bestämde jag mig för att följa deras kloka exempel. 

Det har verkligen varit en snabb utveckling för hönsen de senaste dagarna: alldeles nyligen vågade de knappt vara längst ut i buren där den inte har tak eller väggar. Och idag vågar de t o m ligga där ute och sova! (I alla fall de modigaste av dem.... en av dem ligger inne i sandbadet - ni anar henne längst till vänster. Men t o m lilla "fegishönan" som alltid är snabbast in i hönshuset så snart något verkar spännande - har faktiskt legat ner ute på den "fria" delen en stund i eftermiddag!) 

De börjar alltså definitivt vara mogna att få en större rastgård! I helgen blir det att skaffa stängselmaterial och fixa det! Det är föresten inte BARA för hönornas skull jag vill skynda på saken. När jag gick lös på maskrosorna i gräsmattan med stroller sparade jag området där jag tänkt mig rastgården - eftersom maskrosor verkar vara en riktig hönsfavorit. Så sent som igår var det bara maskrosor i knopp där, men idag har många slagit ut och jag vill ju absolut att hönsen hinner äta upp dem innan de går i frö!  

Inga kommentarer: