måndag 11 juni 2012

Bad monday

Nej, den här natten blev ju inte så bra tyvärr... efter att i morse ha meddelat jobbet att jag inte kommer idag kunde jag i alla fall somna om. Och sov till 13.30! Så jag har faktiskt nyss ätit frukost. (Såg först den mycket sevärda Youtube-filmen i mitt förra inlägg.)

Frukosten blev underbar äggröra på närproducerade (10 m från köket?) eko-ägg från frigående höns utomhus. Nyttigare än så kan man väl knappast äta?! Det verkar som att resten av den här dagen ska tillbringas sittande. Att stå och gå gör alldeles för ont i både fötter och bäckenleder. Och ryggen talar MKT tydligt om att den inte vill att jag ska ligga ner.

Har dock hunnit med lite "hönsspaning" (det är fantastiskt hur underhållande det kan vara!!!) Det är en gräsklippartraktor som klipper ängen nedanför oss idag. När den för första gången passerade vår tomtgräns i närheten av hönsen sprang alla fem direkt in i hönshuset och gömde sig. Men när den kom nästa varv vågade redan fyra av fem stanna kvar ute! Vilka tuffingar!!! (Femman verkar f ö alltid föredra hönshuset framför att vara ute - så jag tror hon tar alla svepskäl för att gå in igen!)

Edit: en helikopter har nu för tredje gången gått ner för landning utan att slå av motorn, efter att ha hovrat säkert 20 minuter över järnvägsspåret här nere. Midsommarafton för ett antal år sedan hovrade i o f s en polishelikopter ungefär på samma ställe från 12 på dagen till långt in på småtimmarna... Men då handlade det om en fest i Hells Angels-lokalen som sedan dess brunnit ner. (Det var faktiskt inte jag som tände på!!!) Den här gången har jag lyckats utläsa att det står "Fiskeflyg" på helikoptern.  Och det kan ju förklara det långvariga hoovrandet... trots att det måste vara extremt blött i markerna för årstiden så kan det ju ändå inte vara så lätt att se någon fisk?!Om de har en karta som visar att vi har strandtomt, så måste den kartan vara från 1700-talet, innan älven bytte fåra p g a landhöjningen. Det fanns visserligen en liten sjö kvar här - men grannen mitt emot (som är född i Kyrkbyn) berättade att den fylldes igen i början på 50-talet. Men nu lyfte helikoptern igen och följer järnvägen ner mot Luleå. Klokt - det är definitivt större chans till fiskelycka närmare havet! 

Inga kommentarer: