söndag 20 maj 2012

Sommardäck på transporten - check!



Världens bäste Johan bytte till sommardäck på hästtransporten idag - i regnet! Han hade även tänkt testa en idé om att montera en kamera på utsidan av bilen för att kunna köra bredvid och filma mig när jag rider. (Har t o m skaffat utrustning för detta!) Men i o m att det började regna gick det inte... det får alltså bli vid ett annat tillfälle!






Lára demonstrerar "dagens outfit". Och jag drömmer om att ääääääntligen få en häst i sommarpäls... Tänk så mycket roligare det hade varit att få åka på tävling nästa helg med en blank, svart snygging, istället för en "urtvättad" brungul... Jag har visserligen kvar lite i Feykirs flaska med färgförstärkande schampoo för svarta hästar, men det räcker knappast i det här läget... det är väl snarare en rejäl laddning svart skokräm som behövs! ;-)

Eftersom husse väntade blev det ett kortare ridpass på ridbanan idag. Jag tänkte att vi i all enkelhet skulle börja med att flytta undan bakdelen på volt resp göra framdelsvändningar - i skritt. Men Lára jagade upp sig våldsamt och varvade sidförande i 180-knyck med att göra one rein-stop på sig själv! (Hon är ju för söt när hon gör de där one rein-stoppen. Det är som att hon inser själv att hon fått "tilt i hjärnan" och måste försöka lugna ner sig!) Hon hann stå på bakbenen några gånger också, innan vi tillslut var på samma våglängd.

Fortsatte med "kasta toppi" och när Johan kom fram till staketet och sa: "Det ser väldigt fint ut"! var det ju ett bevis på att han kan mer om hästar och ridning än jag trodde! Arbetstempot i tölt kändes rätt bra idag - f f a i vänster varv. Vilket var uppmuntrande, eftersom jag ska rida så på tävlingen! Ökningarna blev däremot minst sagt knackiga i början - men nedtagningarna MKT bra. Provade att rida snabbare tölt några varv, för att få igång henne ordentligt och efter det gick ökningarna MKT bättre! Fast då fick jag istället jobba desto mer för att få till nedtagningarna... Alltid är det något!!!

Efter några galoppfattningar i båda varven fick hon slappna av i trav på volt som avslutning. Då hade jag ridit i 35 minuter och det kändes som jag fått bra "valuta" för den korta ridtiden. Medan Lára sedan mumsade kraftfoder vägde Johan och jag upp hö till fodringarna både i kväll och i morgon bitti. Och med "The Queen of Mariebäck" ute i hagen igen kunde vi sedan ge hästarna sitt lunchhö. Det senare är verkligen ett lätt sätt att "plocka poäng" och få många uppskattande ljud från hästarna! 

Inga kommentarer: