tisdag 17 april 2012

PT och ångbastu

Efter en dålig natt med mkt lite sömn p g a värken blev det inget jobb för mig idag utan sängläge fram till 14-tiden. Men uppmuntrad av rehab-teamet på vårdcentralen (vilka hela tiden påpekar betydelsen av att jag aktiverar mig fysiskt så mycket jag bara orkar) bestämde jag mig sedan för att åka en sväng till Lára. Om inte annat kunde jag ju pyssla lite med henne. Och sedan gick det som det brukar när världens bästa PT var inblandad: pyssla, blev borsta, blev rida! Det hade jag aldrig kunnat tro när jag släpade mig iväg hemifrån!

Lára och jag fick dessutom inspirerande sällskap av Sylvia och Démantur. Och på hemvägen fick vi faktiskt beröm för skritten! "Nu har hon MINST en dm övertramp!" sa Sylvia. Trots att vi var på hemväg, med sällskap, behövde jag faktiskt inte sitta och bromsa damen utan bara påminna om formen ibland. Men det berodde nog bara på att Démantur blir som tjuren Ferdinand så snart han får lång tygel i skritten: går  med nosen i backen och "luktar på blommorna"! M a o skrittar han då saaaakta, så Lára behöver inte känna något hot av att han ska hinna ikapp henne.

På väg hem passerade jag sedan simhallen och värmde upp mig rejält i ångbastun - i två omgångar. Sedan var jag så trött att jag fantiserade om att bara borsta tänderna och gå direkt i säng när jag kom hem. Men det blev faktiskt både middag och lite slösurfning som avkoppling också. Nu hoppas jag i alla fall på en mindre dålig natt, så jag orkar jobba i morgon!

Inga kommentarer: