måndag 2 april 2012

Fler Midurresultat

Vi var fyra Miduriter som tävlade i Umeå i helgen. Förutom Sylvia och jag även Magda på Merja och Johannes på Bjarkur (dessa två utgjorde faktiskt 50 % av tävlingens ungdomar - konstigt att det inte var fler från Umeåområdet..!) Och vi kan definitivt konstatera att Miduriterna gjorde bra ifrån sig! Magda och Merja vann sina båda klasser - och det på riktigt, riktigt fina poäng!!! Johannes och Bjarkur kom 2:a!

Johannes fick dessutom domarnas fina "Featherlight pris" för sin lugna och fina hantering av Bjarkur när han först inte vågade gå in på tävlingsbanan vid första uttagningen. (Här ska också domarna ha en eloge för deras sätt att hantera saken - jag tror han fick hela 10 minuter på sig att övertala Bjarkur att gå in.) Man får inte ta någon hjälp från marken, men förutom oerhört gott om tid fick han erbjudandet att passera på sidan så att han kunde rida in i "tratten" i riktning mot stallet istället om han ville. Dessutom slog man av musiken för att det skulle vara ett moment mindre som kunde stressa knappt 5:årige Bjarkur vid hans tävlingsdebut. Tillslut hade Johannes övertalat Bjarkur om att han vågade gå in på banan. Och trots denna spännande inledning slutade de alltså ändå tvåa i båda sina finaler! Verkligen värt ett särskilt pris!


Gaedingatävllingen var även SM-kval och det var fem ekipage som kvalade in till SM vid detta första försök i världshistorien (i norra Sverige alltså), varav Sylvia och Démantur (förståss) var ett! 


Idag, måndag, kan jag konstatera att tävlingen (och f f a snöstormen) tagit ut sin rätt... Har haft sådan värk i kroppen i natt att det inte blivit mycket sömn... värken sitter fortfarande i och dessutom misstänker jag att en förkylning är på gång för jag fryser och svettas om vartannat... Är därför hemma från jobbet och förutom ett toabesök på morgonen (när jag frös så att jag skallrade tänder) tog jag mig inte ur sängen förrän klockan nästan var 12. Sedan dess har det varit ryggläge i soffan med ljudbok. Inte bara Lára har vilodag idag m a o!

2 kommentarer:

Adina sa...

Hörde precis att även Magda kvalade till SM, grymt med två miduriter! :)

Anna sa...

Verkligen grymt!!! :-)